DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Dominál Verstappen a valódi versenyzők szimulátorbajnokságán

Dupla győzelmet szerzett, így háromból négy sikernél tart a 40 fő feletti mezőnyben. Norris dühében lépett ki a szerverről, ezért nem tudott versenyezni a GT-futamon.

Mindkét 12 körös futamot megnyerte Max Verstappen a Team Readline e-sport szériájának második fordulóján, melyet a barcelonai aszfaltcsíkon tartottak szerda este, GTE-autókkal. Az iRacing alapú versenyeken Verstappennek nem volt kihívója: a második mindkétszer a Porsche Supercup versenyzője, Larry ten Voorde lett.

A több mint 40 főt számláló mezőny különlegessége, hogy csak valódi versenyzők indulhatnak, ellentétben a többi jelenleg futó e-sport szériától, ahol a pilóták ellen e-sportolók, YouTuberek, hírességek vagy rajongók versenyeznek.

 



Nem hiányzott Lando Norris, aki az első futamon a dobogóért küzdött, többször ütközött és negyedik lett, a második versenyen azonban nem tudott elindulni, a The-Race szerint azért, mert dühében, hogy lassabb Verstappennél, lecsatlakozott a szerverről. A virtuális futamok többségén szintén gyakran szereplő ex-F1-es Stoffel Vandoorne szintén feltűnt, egy 11. helyig jutott, míg a Formula-E éllovasa, Antonio Felix da Costa jobb eredményeként egy 16. helyet jegyzett – ez is mutatja a mezőny erősségét.

A második futamon 40 indulóból csupán 26-an értek célba. Sokan lemorzsolódtak az első körben a 4-es kanyarban történt tömegbalesetben, melyet a DTM-pilóta Philipp Eng váltott ki. A résztvevők között olyan nevek voltak még, mint a háromszoros túraautó-világbajnok José Maria Lopez, vagy a DTM regnáló bajnoka, René Rast.

 

Verstappen eddig kiemelkedik a Team Redline szériájából, négyből három futamot nyert meg. Az egyetlen kivétel a hétfői második verseny – Spa, Formula-3-as technikával –, melyen megforgott, és magával sodorta Norrist is. Azon a versenyen Kelvin van der Linde győzött, aki a szerdai fordulón, GT-vel gyengébben teljesített, pedig a valóságban épp ilyen autókkal versenyez.

A forduló teljes hosszában:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: