DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Retro

„Schumacher csak magával foglalkozott”

Rubens Barrichello állítása szerint karrierje során minden csapattársával kijött, de Michael Schumacherrel nem tudott olyan kapcsolatot ápolni, mint másokkal, mivel ő nem volt segítőkész.

A két Formula-1-es pilóta 2000 és 2005 között hat szezont töltött közösen a Ferrarinál, ezalatt Schumacher öt világbajnoki címet, Barrichello pedig kilenc futamgyőzelmet szerzett. Kettejük közül a brazilnak jutott a másodlagos szerep, a német mindig előrébb volt a sorban. Barrichello az F1 Beyond the Grid beszélgetős műsorában elárulta, ezen a helyzeten az sem segített, hogy a világbajnok másokkal ellentétben kevésbé volt segítőkész.

schumi-portre-20081



„Mindig barátkozó voltam, az összes csapattársammal kijöttem” – magyarázta a brazil, aki Schumacherrel is megtalálta a közös hangot, de tőle nem kapott olyan jellegű segítséget, mint más társaitól. „Igen, ő sosem támogatott. Sosem segített, így nem is kértem erre. Vannak olyan csapattársak, akiktől lehet tanácsot kérni, de Michael más volt.”

Egy konkrét helyzetet is elmesélt, ami felnyitotta a szemét, hogy ő sosem fog olyan szerepet betölteni a Ferrarinál, mint Schumacher. „Sokszor megtörtént, hogy befejeztünk egy megbeszélést, mire a többiek azonnal belekezdtek egy újba, ami csak Michaelről szólt. Ilyenkor egyszerűen ülve maradtam. Idővel azt éreztem, ez csak az ő csapata.”

A viszonyuknak azonban volt pozitív oldala is, meglátása szerint mindketten felfelé húzták a másikat. „Én az alacsonyabb tempójú kanyarokból hoztam ki többet, ő pedig a gyorsakban volt hihetetlenül bátor” – magyarázta, majd hozzátette, a német mentálisan sokkal erősebb volt. „Kettőnket összehasonlítva 70:30 volt az arány. Mondhatjuk, hogy jobb volt nálam. Voltak rosszabb napjai, de a csapat mindig készen állt, hogy ezt pozitívba fordítsa.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: