DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

Retro – Elfogatóparancs Eddie Irvine ellen

Nem először, és nem utoljára került összetűzésbe a törvénnyel az északír ex-F1-es pilóta: 2003-ban nem jelent meg egy bírósági meghallgatáson, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Eddie Irvine fénykorában is a legvehemensebb F1-es pilóták közé tartozott: még karrierje elején ő volt kénytelen elviselni egy „atyai” pofont Ayrton Sennától, később pedig széltében és hosszában ő osztotta ki társait. A Jordannél három, a Ferrarinál négy, a Jaguarnál pedig szintén három szezon lehúzó északír színfoltja volt a Forma-1-nek, 2002 végén viszont csalódottan kellett tudomásul vennie, hogy egyik csapat sem tart igényt a szolgálataira.



A pilóta szabadúszó lett, és talán felelősségérzetének csökkenésével járt, hogy 2003. július 24-én tripla törvényszegésen érték a brit hatóságok. A rendőrség gyorshajtás miatt kapcsolta le Irvine-t, hiszen majdnem 50 km/h-val haladt robogójával(!) a londoni Hyde Parkban, igazoltatásnál pedig kiderült, hogy jogosítvány nélkül vezette a kétkerekűt, amelyre ráadásul biztosítás sem volt kötve.

Irvine-nak felelnie kellett volna felelnie a vétségért, a Bow Street-i bíróság pedig 2003. december 10-ére időzítette a brit meghallgatását. Az expilótának azonban se híre, se hamva nem volt, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, de a négyszeres futamgyőztes óvadék ellenében meg tudott menekülni a törvény előtti elszámoltatástól.

2014 elején újfent egy balhéja miatt cikkeztek róla az újságok: egy milánói éjszakai klubban összeverekedett a város korábbi polgármesterének fiával, Gabriele Morattival, amiért fél éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, de ezt az esetet is olcsón meg tudta úszni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: