DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Retro

Retro – Barrichello legsúlyosabb vesztesége

A brazil F1-es pályafutása sem volt hányattatásoktól mentes, ám 2004-ben ezen a napon egy minden másnál súlyosabb csapás érte az akkor a Ferrarinál versenyző pilótát – nem a pályán, hanem azon kívül.

Rubens Barrichello 322 nagydíjrajtjával a mai napig rekordtartó a Formula-1-ben, összesen 11 futamgyőzelmet számlál, és kétszer is másodikként végzett a pilóták pontversenyében. Csaknem két évtizedes F1-es karrierje során azonban a sport sötét oldalát is megismerhette: az ő szerencsés kimenetelű balesetével indult a tragikus imolai hétvége 1994-ben, Michael Schumacher oldalán pedig nem egyszer megaláztatásban is része volt a Ferrarinál.

barrichello-csalad

Barrichello feleségével, Silvanával és két fiukkal, Eduardóval és Fernandóval


A brazil versenyző azonban élete legnagyobb csapását nem a pályán, hanem azon kívül könyvelhette el. Barrichello felesége, Silvana 2001 szeptemberében adott életet első közös gyermeküknek, Eduardónak, néhány évvel később pedig azt tervezték, hogy kistestvérrel ajándékozzák meg fiukat.

A sors azonban közbeszólt: az akkor a maranellóiak színeiben versenyző pilóta 2004. november 5-én bejelentette, hogy a három hónapos terhes Silvana elvetélt. „Nagyon sajnáljuk, mert szerettük volna, ha Eduardónak lett volna egy testvére. Sajnos előfordul az ilyen, de a legfontosabb, hogy Silvana rendben van. Természetesen óriási szomorúságot érzünk, de nyugodtak vagyunk, mert ha Isten most másképp is akarta, a jövőben megpróbáljuk bővíteni a családunkat.”

Barrichellóéknak aztán később, 2005-ben valóban született egy második kisfiuk, Fernando (a névadásból a furcsa egybeesés ellenére is aligha játszott közre, hogy abban az évben az F1-es világbajnokot is így hívták), a család pedig néhány alkalommal a bokszutcában is feltűnt, mielőtt a pilóta szögre akasztotta volna a bukósisakját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: