DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
Retro

F1-Archív: Baumgartner visszatérhet

Törököt fogna a Minardi, 17 éves oroszt szerződtetett a Sauber, Winkelhock bemutatkozhat, Salo a BAR-hoz, Hakkinen a Williamshez igazolhat, Schumacher három hónapig nem versenyezhet.

2013: A Sauberhez érkező orosz pénzügyi mentőcsomag részeként bejelentették, hogy a mindössze 17 esztendős Szergej Szirotkin jövőre már a svájciak Formula-1-es pilótája lesz.

szirotkin



2008: A legfrissebb sajtóhírek szerint kidobják az Abu Dhabiban épülő új G1-es pálya terveit, és teljesen újragondolják azokat: az eredeti elképzelések utcai pályáról szóltak, most viszont úgy tűnik, hogy állandó, épített pálya épülhet az emírségben.

2007: Holnap derülhet ki, hogy Markus Winkelhock vagy Christian Klien ülhet be a Spykerbe a kirúgott Christijan Albers helyére a nürburgringi Európa Nagydíjon.

2006: Csapattársa előtt szerezte meg a pole-pozíciót Michael Schumacher Magny-Cours-ban, míg Fernando Alonso csak a harmadik helyről indulhat majd a toyotás Jarno Trulli mellől. Kellemetlen meglepetést okozott a Q1-ben Villeneuve kiesése, aki délelőtt a leggyorsabb volt a szabadedzésen.

2005: Paul Stoddart bejelentette, hogy a Minardi minden bizonnyal megválik Patric Friesachertől, mivel az osztrák szponzori pénzei elfogytak. A két legvalószínűbb jelölt a helyére Baumgartner Zsolt és Robert Doornbos, de az is felmerült, hogy a jövő havi Török Nagydíjra egy hazai versenyzőt szerződtetnek majd Can Artam személyében.

friesacher_2005

2004: Az Autosport értesülései szerint Mika Hakkinen jövőre vissza akar térni az F1-be, méghozzá nem korábbi csapata, hanem a Williams színeiben. A feltételezések szerint Webber, Fisichella, Coulthard és Villeneuve is a riválisok közt lehet a grove-iak üléséért futott versenyben.

2001: Véget értek Mika Hakkinen szenvedései, a finn végre megszerezte első győzelmét a szezonban, méghozzá egy olyan pályán, ahol korábban sosem sikerült neki ez: Silverstone-ban. A finn mögött a két Ferrari végzett Schumacher-Barrichello sorrendben.

2000: Imola óta első pole-pozícióját szerezte Mika Hakkinen az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén. A finnt csapattársa, majd a két Ferrari követte Barrichello, Schumacher sorrendben.

hakkinen_2000_aut

1999: Nem kizárt, hogy még az idén visszatérhet a Formula-1-be a Silverstone-ban kettős lábtörést szenvedő Michael Schumacher. Menedzsere elmondása szerint három hónapot kell majd kihagynia, azaz az első Malajziai Nagydíjon és a suzukai idényzárón ismét a mezőnyben lehet a kétszeres világbajnok.

1998: Mika Salo neve is felmerült a BAR-istállónál annak ellenére, hogy a minden bizonnyal odaszerződő Jacques Villeneuve a CART-ból szeretne csapattársat magának. Salo utódja a Prosttól távozó Panis lehet az Arrowsnál, legalábbis ha hinni lehet azoknak a híreknek, hogy a négyszeres bajnok nem akarja megtartani honfitársát a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: