DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat
Off-road

Véget ért az autókrossz-ob szezonja

Makón tartották az országos bajnokság negyedik, utolsó fordulóját a CEZ-zel együtt. Istókovics István és ifj. Ábrahám Károly nyerték a hazai bajnoki címeket.

A legmagasabb, SuperBuggy kategóriában Istókovics István és Dóczi László két pont különbséggel érkeztek a szezonzáró helyszínére. Istókovics második, Dóczi harmadik lett a döntőben, így előbbit koronázták a kategória 2021-es bajnokává. A három előfutamból kettőn Jelinek Zsolt volt a leggyorsabb, de ő kiesett a döntőben, így az osztrák Markus Thomas nyert a makói pályán.A Buggy1600 kategóriában szintén egy osztrák nyert, Philip Stenzl. Ifj. Ábrahám Károly kiesett a döntőben, ennek ellenére a dobogó legalsó fokára állhatott, számításaink szerint pedig ezzel harmadszor is magyar bajnok lett a kategóriában.

A JuniorBuggyban Vörös Márton első győzelmét szerezte, igaz, egyszerű dolga volt, mivel egyedül indult a kategóriában. Számításaink szerint az eredmény őt is magyar bajnoki címhez segítette. Makón 13 kategória versenyzett, az országos bajnokság mellett az amatőr Alföld Kupa is itt zárult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: