Steward
Héjas Szilárd
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 5. vasárnap
Off-road

A Kakucsringen vár újabb kihívás a Hankook Racer Cup RX mezőnyére

A hétvégén a Kakucsring nyitja meg kapuit az idén rallycross-ban szereplő Hankook Racer Cup mezőnye előtt. A 2019-ben a gyorsaságiból, a rallycross-ba „igazolt” szakág versenyzőinek, egy újabb hazai pályán és ismét ismeretlen környezetben kell újra próbára tennie magát.

A kakucsringi verseny különlegessége, hogy tulajdonképpen két kanyar kivételével az egész pálya aszfaltos, ahol valószínűleg a pályaversenyzők egy kicsit gyorsabban tudnak alkalmazkodni a körülményekhez. Ezen a viszonylag rövid pályán nagyon nehéz lesz előzni, ezért meghatározó szerepe lesz a rajtnak és a joker-taktikának. 

A joker-kör a rallycross versenyeknek egy speciális része, vagyis az előfutamok 4 körében, illetve a elődöntők és döntő 6 körében egyetlen körben ezt minden pilóta kötelezően teljesíti. Ez az úgynevezett joker-kör azt jelenti, hogy egy kanyarban egy alternatív szakaszt kell teljesíteni, ott egyszer mindenkinek ki kell menni egy másfajta vonalvezetésre. A joker-taktika előnye, hogy a versenyző maga választhatja meg, mikor kívánja ezt a kört teljesíteni. Éppen ezért fordulhatnak elő pozícióváltások és váratlan előzések.A hétvége a szokásos menetrendben fog lezajlani: a két edzést követik az előfutamok, az elődöntők, majd a döntő. A bajnokságot két futam után magabiztosan Makai György vezeti, utána azonban nagyon éles küzdelem bontakozik ki a dobogós helyezésekért, jelenleg a második helyen Boldizs Bence áll, majd fej-fej mellett Somogyi Márk és Kismarty-Lechner Gábor. Így biztosan mérföldkő lesz a májusi kakucsringi verseny is, hiszen ebben a kategóriában nincsen mínuszolási lehetőség. Ebből a szoros csatából egy valaki biztosan ki fog szállni, Kismarty-Lechner Gábor ugyanis ezen a hétvégén egy Seattal a RedBull Ringen versenyez.

Az is nagy kérdés, hogy az eddig csúcsformában szereplő Makai Györgyöt valaki le tudja-e taszítani a dobogó legfelső fokáról, vagy továbbra is egyeduralkodó lesz? Szombaton és vasárnap tehát a harmadik versenyhétvégéjét teljesíti a Hankook Racer Cup RX mezőnye, ahol újabb izgalmas versenyeken gyűjthetik pontjaikat a versenyzők.

Somogyi Márk nyilatkozat a hétvégi Kakucsring előtt: 

"Már nagyon ki vagyok éhezve a győzelemre, most is mint mindig a győzelem forog a szemeim előtt a csapattal, mindenképp szeretnék jól autózni és behúzni az első helyet. Szerintem a csapattársaim nevében is mondhatom, hogy Makai Gyuri feladta nekünk a leckét, nem titkolt célom, hogy megtörjem a nyerő szériáját. A kakucsringi pályát ismerem, hiszen év elején volt ott egy tesztünk, bízom benne, hogy az ott szerzett tapasztalataimat tudom majd kamatoztatni hétvégén élesben is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?