DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Off-road

Ábrahám Károly győzelemmel hangolt az Eb-re

A sokszoros magyar bajnok Ábrahám Károly magabiztos győzelmet aratott a közép-európai zóna, valamint a magyar és a szlovén bajnokság horvátországi Rupában rendezett versenyén.

Most először látogatott el az autókrossz ob mezőnye a horvátországi Rupába. Hogy tetszett az új helyszín?

Nekem nagyon tetszett nemcsak a pálya, de minden más is. A depó, a rendezés, a horvát emberek vendégszeretete – tényleg mindenről csak csupa szépet és jót tudok mondani. Maga a pálya gyönyörű környezetben terül el. Picit rövid ugyan, de annál élvezetesebb a vonalvezetése. Úgy gondolom, nagyon jó ötlet volt elhozni ide a magyar bajnoki fordulót, és mindenkire ráfért így nyár elején egy ilyen jó hangulatú, pihenéssel egybekötött verseny. Van egy olyan érzésem, hogy visszajövünk még ide.



Ez zónabajnoki futam is volt egyben, ám ennek ellenére feltűnően magabiztos győzelmet arattál a SuperBuggy mezőnyében.

Igen, szerencsére nagyon jól kijött a lépés ezen a hétvégén minden tekintetben. Már a szabadedzésen is én voltam a leggyorsabb, majd az időmérőt új pályacsúccsal sikerült megnyernem. Aztán az összes előfutamomban és a döntőben is elsőként intettek le, úgyhogy tényleg makulátlan versenyt zártunk. Az egész csapatommal együtt nagyon örültünk neki, hogy magyarként, először járva ezen a pályán, sikerült rögtön két vállra fektetnünk az egész zónabajnoki mezőnyt, beleértve a horvát, a szlovén, az osztrák és a magyar vetélytársakat is.

Augusztus első hétvégéjén dupla bajnoki fordulónak ad otthont Túrkeve, ahol a rendezésből is minden évben kiveszed a részed. Előtte indulsz még más versenyen is? 

Igen, július első hétvégéjén a csehországi Nova Pakán lesz egy Európa-bajnoki futam. Ez egy olyan verseny, amely nagyon nagy hagyományokra tekint vissza az autókrosszban, és amelyen az elmúlt tíz évben szinte mindig rajthoz álltam. Idén is teszek egy próbát csapatommal, és ha a dobogó kicsit merész célkitűzés is lenne talán ebben a nagyon erős Eb-mezőnyben, de mindenképp azon leszünk, hogy az első 15-ben, azaz pontszerző helyen végezzünk. Remélhetőleg ezen a versenyen már a fiam, Karcsika is rajthoz tud állni a Junior Buggy kategóriában. Az ő motorja jelenleg még Hollandiában épül, de bízunk benne, hogy időben elkészülnek vele, és Nova Pakán már két autóval támadhatunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: