DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
Off-road

Vaskó Dominik: Egy hétvége, három verseny

Egy fiatal pilóta fejlődése szempontjából mindig az a legfontosabb, hogy minél több kilométert tudjon megtenni versenyautója volánjánál, és ezek lehetőleg versenykilométerek legyenek, éles versenyszituációkkal megfűszerezve. A Bánkuti Motorsport 12 éves tehetsége, Vaskó Dominik ilyen szempontból el lesz kényeztetve ezen a hétvégén.

A Nyirádi Motorsport Centrumban ugyanis október 4-én és 5-én, két nap leforgása alatt három versenyt rendeznek, és Dominik mindhármon elindul Peugeot 206-os versenygépével. A rallycross OB szombati és vasárnapi fordulóján az abszolút dobogós helyezés megszerzése lesz a célja a Magyar Kupa mezőnyében, míg a két nap alatt lebonyolításra kerülő autocross OB-n elsősorban tapasztalatszerzés céljából indul.



 



 

Csapattársa, a szintén a Bánkuti Motorsportot erősítő Varga Viktor az év végi abszolút dobogós helyezésért indul harcba ugyanebben a kategóriában, és hogy szándékát nyomatékosítsa, erre a hétvégére az erősebbik Opel Astrát bérelte ki Ujházi Lászlótól. Reményei szerint a plusz 40-50 lóerő elég lesz ahhoz, hogy a kategória legjobbjai ellen győzelmi eséllyel tudjon harcba szállni. 



 



 

Vaskó Dominik (Magyar Kupa, Peugeot 206)

"Két versenyünk már volt egyazon hétvégén, pont itt, Nyirádon tavaly, amikor a rallycross és az autocross OB futamán is elindultunk, de három versenyt egyetlen hétvége leforgása alatt még sosem teljesítettünk, úgyhogy ez egy nagy kihívás lesz nekem és a csapatnak. Reméljük, az autó mindhárom versenyt végig fogja bírni technikai probléma nélkül, és én is végig bírom koncentrációval. Nyilván be is kell osztani a technikát, ezért főleg az első napon nem szabad majd belemenni kétes kimenetelű helyzetekbe a pályán. A legutóbbi, kakucsi versenyünk már nagyon jól sikerült, hiszen ott megszereztük első A-döntős helyezésünket az autóval. Nyirádon már mindkét rallycross OB-futamon az abszolút dobogót veszem célba, és egy kis szerencsével akár még az összetettben is felérhetünk a legjobb 3 vagy 5 pilóta közé. A 17 colos felnikre sajnos csak utcai gumit lehet kapni, ez főleg a rajtoknál komoly hátrányba hoz minket a többiekkel szemben, de ezt próbálom majd gyors reakcióidővel kompenzálni. Az autocross OB-n igazából csak azért indulok el, hogy szokjam az autót, remélem, minél többet tudok tanulni és fejlődni ezen a zsúfolt hétvégén."



 



 

Varga Viktor (Magyar Kupa, Opel Astra)

"A nyirádi hétvégére Ujházi László (Tyuki bácsi) régi Astráját bérlem ki, ez jó 40 lóerővel erősebb annál az autónál, amit az év korábbi részében vezettem. Remélem, hogy a plusz lóerőknek köszönhetően sikerül közelebb kerülnöm Góth Viktorhoz, netán meg is fogni őt az egyik versenyen. A bajnoki összetett szempontjából viszont a két legnagyobb ellenfelem Vágner Gábor és Nagy László, őket mindenképp le szeretném győzni mindkét nyirádi futamon, és egy huszáros hajrával felszaladni az év végi pódiumra. A Magyar Kupa abszolút értékelésében a dobások figyelembevételével jelenleg az 5. helyet foglalom el a tabellán, de csak 9 pontra vagyok a 3. helytől, és úgy gondolom, két futam alatt ez a hátrány még bőven ledolgozható. Az, hogy két külön versenyt rendeznek két nap alatt, nyilván különös ízt kölcsönöz ennek a hétvégének, de szurkolok a rendezőknek, hogy zökkenőmentesen sikerüljön megvalósítani, amit elterveztek, úgy gondolom, hogy ez esetben egy nagyon élvezetes szezonzárónk lesz. Csak annak lesz nagyon kellemetlen, akinek technikai problémája adódik, mert nem biztos, hogy lesz elég ideje a hiba kijavítására. De remélem, ilyen nem lesz. Férfias, de sportszerű küzdelmet és izgalmas versenyeket kívánok mindenkinek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: