DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
Off-road

Bánkuti: Tartalékmotorral, de nem tartaléklángon!

Bár matematikailag még a bajnoki cím is elérhető közelségben van számára, ám a kilencszeres magyar bajnok Bánkuti Gábor az erőviszonyok reális mérlegelése után a bajnoki ezüstöt veszi célba a Magyar Nyílt Ralikrossz Bajnokság dupla záró fordulója előtt, amelyet ezen a hétvégén rendeznek a Nyirádi Motorsport Centrumban.

Egy hétvége, két futam - sűrű program vár az OB mezőnyére Nyirádon, és ilyen feszített időterv mellett technikai problémáknak helye nincs, ezért a Bánkuti Motorsport valamennyi csapattagja abban bízik, Gábor több futam óta tartó pechsorozata ezen a hétvégén megszakad. A pilótát Fuglauban egy csapágyassá váló motor akadályozta meg a biztosnak tűnő futamgyőzelem megszerzésében, majd Kakucson a tartalékmotor oldalán könyökölt ki a hajtókar, aminek egy nullás futam lett az eredménye.



 



 

Most a tartalékmotor tartalékmotorjával fog harcba indulni a Peuget 206-os és gazdája, de nem tartaléklángon! Bánkuti szeretné emlékezetes teljesítménnyel maga mögött hagyni említett pechszériáját, és a Super1600-as kategória mindkét hétvégi futamán dobogóra állni. Ez vélhetően az év végi ezüst megszerzéséhez is elegendő lenne.



 



 

Csapattársa, a SuperNationalben érdekelt Zsipi Róbert elsősorban saját maga korábbi, Nyirádon futott időeredményein szeretne javítani, de titkon bízik benne, hogy egy huszáros hajrával még felérhet géposztályában az év végi pódiumra, vagy ha oda nem is, legalább a 4. helyet meg tudja kaparintani az összetettben.

 



 

Bánkuti Gábor (Super1600, Peugeot 206)

"Nagyon készülünk a dupla nyirádi szezonzáróra. Szeretnénk magunk mögött hagyni az elmúlt futamok balszerencséjét, és lehetőleg mindkét hétvégi versenyünket dobogós pozícióban zárni. Ez nem lesz könnyű, mert nagyon erős a mezőny, és az autók közötti erőkülönbségek nem nekünk kedveznek a legjobban, de úgy érezzük, tökéletes teljesítménnyel talán a dobogó valamelyik foka elérhető lehet számunkra. Ezt vesszük célba, az év végi összesítésben pedig megpróbáljuk megőrizni a 2. helyünket, ami szintén kifejezetten nehéz feladatnak ígérkezik, mivel Ujházi Ádám és Kovács Marcell is ott van hozzánk nagyon közel az összetettben. Az előző két verseny motorproblémáinak folyományaként ennek a dupla versenynek a tartalékmotorunk tartalékjával vágunk neki. Nem egy erőgép, de reméljük, megbízhatóan teszi majd a dolgát, és ki tudom taposni belőle az utolsó lóerőket is a pályán."



 



 

Zsipi Róbert (SuperNational, Peugeot 306)

"Várom, hogy újra Nyirádon vezethessem az autót, mert nekem tetszik a pálya, és elég nagy kihívás is rajta menni, mivel nem egyszerű a vonalvezetése. Mindenképpen különlegessé és szokatlanná teszi a hétvégét, hogy két nap alatt két külön OB-futamot kell teljesítenünk. Ennek kapcsán őszintén szólva vannak némi fenntartásaim, mert nem biztos, hogy szerencsés, hogy mindkét nap két-két előfutam alapján fogják megállapítani, hogy ki jutott be a döntőkbe. Abból a szempontból viszont mindenképp örülök ennek a megoldásnak, hogy így ezen a hétvégén aztán tényleg jó sokat tudunk majd autózni, így reményeim szerint bőven lesz alkalmam és lehetőségem újabb tapasztalatokat gyűjteni. Ami a versenyre kitűzött célomat illeti, én idén egyelőre még inkább a saját korábbi időeredményeim ellen versenyzem, így a fő célom most is az lesz, hogy jobb köridőket érjek el, mint a legutóbbi, tavaszi nyirádi futam alkalmával. Ha ez sikerül, már elégedett leszek, de természetesen a többieket is igyekezni fogok megszorongatni, hiszen géposztályomban akár még az év végi dobogó is összejöhet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: