DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Off-road

Izgalmasan alakult a ralikrossz ob nyitófordulója

Harsányi Zoltán behúzta első győzelmi striguláját. Kárai Tamás a két első hellyel került a pole-ba a döntőre, és a hatból három körben is gyorsabb volt, mint riválisa, de jobb rajtjával és több mint egy másodperccel jobb első körével Harsányi a célig maga mögött tudta tartani Kárait. Super1600-ban Bánkuti Gábor, Supernationalban Marton Gergely végzett az élen.



Az Európa bajnoki címvédőnek ezúttal meg kellett elégednie egy második hellyel SuperCars-ban

S1600. (Super1600) Bánkuti Gabi alatt ezúttal kitartott a technika; két első hely az előfutamokban és 2010 után most először, ismét futamgyőzelemmel indította az évet. Eredményét árnyékolta a tény; a 2012-s bajnok Ország Zsolt ezúttal nem indult a versenyen. Majerszky Gabi több mint félév kihagyás után egy kiváló 2. hellyel tért vissza az S1600-ok csataterére.



Az SN.(SuperNational) mezőnyében született az első pályán elért "junior győzelem" Marton Gergely jóvoltából, de az eredmény először óvás, majd annak elutasítása után, fellebbezés alá került, így hivatalossá, majd a szükséges eljárás után kerülhet. Ugyan itt a tavalyi bajnok Csendes Zsolt mögött, harmadik a szintén Junior korú Klausz Kristóf.

MK. A 32 versenyzőből álló rajtlistán a Magyar Kupa mezőnye komoly változásokat mutatott az előző évhez képest. A tavalyi pontszerzők listájáról 12 versenyző maradt távol, ugyan akkor a tavalyi Junior mezőnyből öt versenyző nevezett ide és tette le névjegyét nem is akárhogy. A pócsi versenyen egy második - Góth Viktor - és egy harmadik - Benyó Máté - helyet hoztak el a feljebb lépő juniorok!

Bánkuti Gábor a Super1600-as kategóriában végzett az élen

Ismét van raliból érkező versenyzője a rallycrossnak. Ezúttal Nyitrai Béla "Nitro" állt rajthoz a Magyar Kupások 11 fős mezőnyében, és a fiatal, tehetséges Góth Viktor előtt szerezte meg a kategória első helyét.



A 2013-as Junior mezőny öt képviselője állt rajthoz Máriapócson. Versenyüket a második versenyévét kezdő Újházi Tamás nyerte meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: