DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
Off-road

A RabócsiRing hősei

Beszélgetés versenyzőkkel, a Március 31-én kezdődő Húsvéti Rallycross Parádé előtt...

Milyen autóval és céllal indulsz az évnyitó Rallycrosson Máriapócson?

Csirmaz Brúnó: - Ugyanazzal az autóval állok rajthoz, mint a tavalyi évben: Honda Civic 1. 6 Célom, abszolút és 1. 6 kategória. első hely.- Mint mindig!:)Munkácsi "Szasza" Gyula:

- Maradtunk a "Kicsi" Ford Sierránál a 2013-as esztendőben is!

Sokat fejlesztettünk az autón a téli pihenő alatt, kapott egy tolókerekes váltót, ami már nagyon régóta hiányzott belőle, speer difit, és nagy féket.

Célom a lehető legjobb eredmény elérése! Bár még barátkozunk az autóval, de remélhetőleg a versenyre tegező viszonyba leszünk.

Mózer Attila: A Révészes Skoda Fábiával megyek az idén a Nyirád Motorsport támogatásval. Egy célom van, hogy a tavalyi évtől rosszabb helyen ne végezzek, csak, előrébb ha lehet.

Kategóriában hány sporttársra lehet számítani?

Csirmaz Brúnó: - Hasonlóan az előző évhez, népes mezőnyben fogok indulni, tudomásom szerint 18 versenyző várható a Magyar Kupában.

Munkácsi "Szasza" Gyula: - Pontos létszámot még nem tudok, de nem lesz egyszerű a 2013-as év sem. Komoly csatákra lehet számítani.

Mózer Attila: A Supercars-ban 7-8 sporttárs fog indulni. A tavalyaik mellé remélem, jön egy-két új is.

A szervizparki hangulatról mesélnél?

Csirmaz Brúnó: - A csapat hangulata általában vidám, de van, mikor bosszankodunk az autó miatt. Reméljük ebben az évben nem lesz gond a technikával. Általában a depóélet a nagyszerű versenyzőtársaknak, közönségnek és
rendezőknek köszönhetően minden versenyen remek hangulatú. Ebben az évben velünk tart az első futamon két fiatal repper Barátunk, Subbbass Monster és a pörgős Funktasztikus is, akik koncerttel fogják szórakoztatni a közönséget.

Munkácsi "Szasza" Gyula: - Ez egy nagyon jó kérdés! :) Ha szerelni kell, és az időjárás sem jó, akkor kicsit feszültebb a csapat hangulata!

Mózer Attila: -Nekünk eddig sosem volt gondunk a szervizparki hangulattal. Vas Zoli és a kopasz Harsányi Zoli szervizesei is repesve várja, hogy egy üveg szilvapálinka kinyitódjon. Sőt a Kotán Peti csapata sem szeret kimaradni a jóból.

2013-as tervek?

Csirmaz Brúnó: - Elsősorban szeretnék minden futamon részt venni, ami az autón és támogatóimon, szponzoraimon múlik. Szeretnék az idén egy helyezéssel feljebb végezni. Tavalyi évben Magyar Kupa abszolút 2. helyén végeztem,
2013-ban szeretnék bajnok lenni.

Munkácsi "Szasza" Gyula: - Még nem állt össze az idei év teljes költségvetése. Vannak hiányosságok, amit még megpróbálunk orvosolni,  és remélhetőleg több versenyen el tudunk majd indulni, mint tavaly.

Mózer Attila: - Igazán eredményben nem tervezünk, mert ember tervez, isten végez. A célunk az, hogy minden futam és verseny után széles szájjal mosolyogjunk.

Hőseinkkel március 31.-én és április 1.-én a Máriapócsi RabócsiRingen, ahol a Rallycross Országos Bajnokság (DIV) és a Rallycross Országos Amatőr Versenysorozat pilótáival találkozhatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: