DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 14. szombat
Motor

Bejelentették a MotoGP első thai versenyzőjét

Hét szezon után távozik az LCR Hondától Takaaki Nakagami, helyét a Moto2-ből érkező Somkiat Chantra veszi át 2025-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Két részletben tett bejelentést csütörtök délután az LCR Honda a 2025-ös felállását illetően. Először azt közölték, hogy az idény végén távozik tőlük Takaaki Nakagami, aki 2018-tól szerepelt a japán gyártó szatellit gárdájánál, s ez idő alatt egy pole-pozícióval hívta fel magára a figyelmet.

Nakagami 2025-től a HRC fejlesztő versenyzője lesz, ebben a minőségében néhány nagydíjon még láthatjuk majd őt rajthoz állni szabadkártyás indulóként.

moto2-chantra



A helyét Johann Zarco oldalán egy Moto2-ből érkező újonc, az elmúlt hetek értesüléseinek megfelelően Somkiat Chantra veszi majd át. Chantra ezzel az első thaiföldi motoros lett, aki bemutatkozhat a királykategóriában.

A 25 éves versenyző 2019 óta állandó tagja a Moto2-nek, a Honda által támogatott versenyzőként ez idő alatt két győzelmet aratott a középső géposztályban. Idén a legjobb eredménye egy ötödik hely, összetettben a tizedik pozíciót foglalja el.

Az LCR bejelentésével már csak két hely maradt kiadó a MotoGP jövő évi rajtrácsán: a Ducatiról Yamahára váltó Pramac nem ismertette még a párosát, ám a pletykák szerint Miguel Oliveira és Jack Miller lehet náluk a befutó.

A MotoGP 2025-ös mezőnye jelen állás szerint:

Ducati: Francesco Bagnaia, Marc Marquez

VR46 Ducati: Fabio di Giannantonio, Franco Morbidelli

Gresini Ducati: Alex Marquez, Fermin Aldeguer

Aprilia: Jorge Martin, Marco Bezzecchi

Trackhouse Aprilia: Raul Fernandez, Ai Ogura

KTM: Brad Binder, Pedro Acosta

Tech3 KTM: Enea Bastianini, Maverick Vinales

Repsol (?) Honda: Joan Mir, Luca Marini

LCR Honda: Johann Zarco, Somkiat Chantra

Yamaha: Fabio Quartararo, Alex Rins

Pramac Yamaha: ???, ??? (Miguel Oliveira?, Jack Miller?)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: