DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Lecsapott a Moto2-es tehetségre a Ducati

A bolognaiak bejelentették, hogy 2025-ben velük debütál a tavaly a középső kategóriában futamokat nyerő Fermin Aldeguer a MotoGP-ben.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Fermin Aldeguer tavaly robbant be a köztudatba, miután második teljes Moto2-es idényében versenyeket tudott nyerni – sőt, a szezont konkrétan zsinórban négy győzelemmel és hat dobogós helyezéssel zárta.

Emiatt a fiatal spanyolra a MotoGP-ben is felfigyeltek, méghozzá olyannyira, hogy rövid ideig az is felmerült, hogy esetleg lehetőséget kaphat már idén a VR46-nál vagy a Repsol Hondánál a Marc Marquez átigazolása által elindított kirakós közepette.

motogp-aldeguer-ducati



Ez végül nem valósult meg, de így is arról szóltak a pletykák, hogy már a télen megállapodhatott Aldeguer és a Ducati arról, hogy 2025-ben velük lép fel a királykategóriába.

Nos, ez hétfőn hivatalossá is vált: a Ducati bejelentette, hogy jövőre a bolognai márka színeiben ejti meg a debütálását a legnagyobbak között Aldeguer, miután kétéves szerződést írtak alá a felek, amelyet opcionálisan még további két évvel meghosszabbíthatnak majd.

Ami a közleményből nem derül ki, hogy a most 18 éves versenyző a Ducati melyik csapatánál fog versenyezni. A híresztelések szerint az első számú szatellit gárda, a tavalyi csapatbajnok Pramac Racing lesz a befutó, ahol több mint valószínű, hogy Jorge Martin távozása révén felszabadul majd egy ülés, hiszen a spanyol többször jelezte már: vagy a Ducati viszi fel a gyári csapatába, vagy másik márkánál keres magának gyári ülést.

Aldeguert a tavaly év végi formája után a legtöbben a favoritok közé sorolják idén a Moto2-ben, a szezonnyitó Katari Nagydíj azonban pocsékul sikerült a spanyolnak, hiszen pontot sem szerzett, miközben csapattársa, Alonso Lopez megnyerte a futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: