DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Dupla 12. hely Sebestyén Petinek Argentínában

Mindkét futamot a négy világbajnoki pontot érő 12. pozícióban zárta a Supersport-világbajnokságon a Bardahl Yamahánál szereplő magyar motoros a San Juan-i hétvégén.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Pozitívan kezdte az argentin hétvégét a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Péter. A vb egyetlen magyar résztvevője a pénteki első szabadedzésen a 6. helyen nyitott, majd szombaton a 10. helyre kvalifikált. A versenyre nem sikerült az optimális beállításokat megtalálni, így végül a 12. pozícióban fejezte be az első futamot.

sebestyen-peti-san-juan-1



„Nagyon szeretem ezt a pályát és nagyon fekszik is nekem, azt gondolom, ezt eddig minden évben bármelyik motorral is mentem, látni lehetett. Megvolt a nyers tempóm az FP1-en, amit aztán nem sikerült kamatoztatni az FP2-re a beállítások tekintetében, így ismét lépéshátrányba kerültünk. Tavaly is már elég egyértelmű volt, hogy hol van a hiba a versenytávon, nem fordult alattam megfelelően a motor, így a félidőre teljesen elfogytak a gumik. Ma is ez történt. Remélem, holnapra rájön a technikai stáb, hogyan tudjuk ezt a problémát kiküszöbölni és tudunk egy jó helyezést elérni” – mondta el a HUMDA pilótája szombaton.

Vasárnap aztán szintén nem volt eseményekben hiány a Supersport-világbajnokság futamán, rengetegen hibáztak és buktak a változó körülmények miatt. A reggeli warm upon kipróbált beállítástól teljesen elkoptak a gumik, úgyhogy a versenyre egy más motort adott Peti alá a csapat, amivel aztán a futam is szenvedősre sikerült.

„Nagyon csalódott vagyok emiatt a nap miatt, mert a pénteki első szabadedzésen remekül éreztem magam, de onnan csak hátrafelé mentünk. A vasárnapi versenyre a beállítások nem voltak túl jó irány, köridőben a szombati futam első felét sem tudtam megközelíteni. Az utolsó európai futamon mellettem volt a régi mérnököm és látszott is a különbség, szóval abban reménykedem, hogy a csapat lehetővé teszi, hogy az utolsó két versenyre is mellettem legyen és akkor hiba nélkül, méltóképpen fejezem be a bajnokságot” – nyilatkozta Peti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: