DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Szőke ismét a dobogó felső fokán

Az Enduro verseny második állomását az elmúlt hétvégén a szlovákiai Lisovban rendezték, ahol nem várt körülmények nehezítették meg a versenyzők dolgát.

szoke-mark-1



Az enduroversenyek egy „Etap” és egy „Mért” szakaszból állnak. Mindenhol másmilyen, mégis ugyanaz. A határ melletti Lisovban a versenyszervezők az Etap részt egy mezőre helyezték, ami jó egy Mért szakasz pihenőjének, de kissé unalmas Márknak, aki szereti a pörgést.

szoke-mark-2

- Milyen volt a verseny?

- Az etap egy mezőn zajlott, ez most nem nyerte el a tetszésemet, túl könnyűnek és unalmasnak tartottam. A mért szakaszának az Enduro része a magyar pályákhoz képest sokkal technikásabb volt, itt lendületesen tudtam haladni. Sajnos sok hibával kezdtem a versenyt, sok kis hiba pedig sokra ment, nem igazán voltam fejben ott, mert nagyon stresszes hét volt mögöttem.

szoke-mark-3

A gumiválasztás sem jött be, mivel az időjósok nem jelezték előre az esőt, s így medium abroncsot vittem magammal, amit száraz talajra használnak, pótgumit pedig nem tettem be a kocsiba. Az első nap emiatt elég nagy szívás volt, mert pénteken egész éjjel zuhogott, így a nyálkás terep úgy csúszott, mint egy korcsolyapálya, de szerencsére vasárnapra már tűrhetőbb volt vele a verseny. 

A százágra sütő Nap olyan fülledt szaunát teremtett, hogy még levegőt is alig lehetett kapni, mégis kedvezőbb volt a számomra, bár az erdőben a temérdek gyökér nem száradt ki a hatalmas mennyiségű eső miatt, s azok nagyon csúsztak. Mindennek ellenére szerencsésen zártam a versenyt, kategóriámban összetettben és abszolútban is én győztem. Mellettem másodikként Gyenes Emanuel, s harmadikként Jager István állt.

szoke-mark-4

-Hogy bírta a lábad?

- A lábam már egész jól bírja, sokat edzek, s most is egész jól volt addig, míg az egyik fordulóban szerencsétlenül letalpaltam és azóta újra felvizesedett. De van egy hetem kipihenni.

Az Enduro verseny következő helyszíne a már közismert Parádfürdő, ahova június 18-19-én látogatnak a versenyzők.

szoke-mark-5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: