DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Kiakadt újonctársa motorozására a Moto2-es világbajnok

A MotoGP-ben szintén most debütáló ausztrál szerint Darryn Binder úgy motorozott a Katari Nagydíjon, mintha még mindig Moto3-as gépen ülne, így „borzalmas” volt őt megelőzni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Összesen öt újonc mutatkozott be Katarban a királykategóriában. Közülük Marco Bezzecchi nyújtotta a legjobb produkciót: igazából ő volt az egyetlen, aki az időmérőn és a futamon is el tudott mozdulni az utolsó helyekről – igaz, a versenyen végül elesett. Így viszont Remy Gardner és Darryn Binder küzdött meg a legjobb újonc címéért, amely egyúttal az egy pontot érő 15. helyezést is jelentette. A csatából végül a Moto2-es világbajnok jött ki győztesen, de a leintés után kissé neheztelt a Moto3-ból érkező, s ott is agresszív stílusával már sokakat magára haragító dél-afrikaira:

binder-gardner-motogp-katar



„Jó érzés pontot szerezni, de egyértelműen nem itt akarunk szerepelni. A verseny első felében jól és gyorsnak éreztem magam” – idézi Gardner szavait a Motorsport.com szakoldal. „De nyilvánvalóan szenvedtem mások megelőzésével, jobb tempóra számítottunk a futamon más gyártókhoz képest. Ez problémát jelentett nekem az első körökben. Maverick [Vinales] és Andrea [Dovizioso] mögött voltam, de előttem volt Darryn is. Úgy éreztem, kényelmesen velük tudnék tartani.”

„De Darryn ott volt köztünk, és nem tudtam megelőzni. Úgy motorozott, mintha még mindig Moto3-as gépen ülne: mindenhol besokallt, és úgy jött vissza az ívre, hogy nem is nézett körül. Borzalmas volt elmenni mellette, úgyhogy sajnos leszakadtam arról a bolyról. Remélem, össze tudok futni vele és elbeszélgethetünk. Ezek nem Moto3-as masinák, és nem az első, hanem az utolsó helyekért harcolunk, szóval nem kellene majom módjára motoroznunk. Ez volt az első MotoGP-futama, most jött át egyből a Moto3-ból, szóval remélhetőleg tudok vele beszélni és a jövőben jobb lesz.”

Amikor az ifjabb Binder véleményét kikérték a Tech3 KTM ausztráljának álláspontjáról, így felelt az RNF Yamaha motorosa: „Nem tudom, mivel elégedetlen. Remyvel egymással csatáztunk a versenyen, rengetegszer megelőztük egymást. Főleg az utolsó körben próbálkoztam keményen. Igen, csak a 15. helyért harcoltunk, de le akartam győzni, én akartam lenni a legjobb újoncom és akartam azt az egy pontot. Úgyhogy szépen bevetődtem a belső íven, de nem mentem neki vagy ilyesmi. Meg kell hallgatnom őt, nem pontosan értem, miről beszél. De az én szemszögemből ez pusztán versenyzés volt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: