DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Kiadták az előzetes 2022-es nevezési listát

Két nappal a valenciai évadzáró után, s két nappal a jerezi teszt előtt közzétették a gyorsaságimotoros-vb jövő évi indulóinak listáját – nincs meglepetés a 24 fősre bővülő mezőnyben.

Már rendelhető szerkesztőségünk újdonsága, a 2022-es lapozható MotoGP-s falinaptár, benne látványos fotókkal és a jövő évi futamok időpontjaival! Ha pedig nem szeretnél semmiről lemaradni, ami MotoGP, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

motogp-start-2021-dppi_1



Igazából csak formalitás, hiszen minden kérdőjel kiegyenesedett már korábban, de ma kiadták az előzetes 2022-es nevezési listát a MotoGP szervezői. A királykategória mezőnye jövőre 22 helyett már 24 indulóból fog állni, köszönhetően annak, hogy az immár teljesen gyári csapatként szereplő Aprilia különvált a Ducatikat indító Gresini Racingtől (amelynek révén így nyolc Desmosedici lesz a rajtrácson).

Két új csapatnév bukkan fel a listán: a WithU RNF Yamaha MotoGP Team, amely a Petronas SRT jogutódja ugyanúgy Razlan Razali irányításával, valamint a VR46 Racing, amelynek nevében nem meglepő módon még sincs benne az Aramco mint névadó szponzor. Versenyzők tekintetében öt újonc is lesz a mezőnyben: Remy Gardner, Raul Fernandez, Marco Bezzecchi és Fabio di Giannantonio a Moto2-ből, míg Darryn Binder rendhagyó módon a Moto3-ból érkezik. A versenyzőket csütörtökön és pénteken Jerezben láthatjuk majd tesztelni.

A MotoGP előzetes 2022-es nevezési listája:

motogp-entry-2022_1

S ha már szóba került a két kisebb géposztály, a rend kedvéért az alábbiakban mutatjuk az ő előzetes jövő évi rajtlistájukat is:

moto2-entry-2022

moto3-entry-2022

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: