DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Kivel versenyezne legszívesebben Rossi?

Számos nagy riválisa volt két és fél évtizedes karrierje során a „Doktornak” Biaggitól kezdve Stoneren át Lorenzóig és Marquezig, az olasz mégis valaki teljesen mást nevezett meg.

Valentino Rossi 1996-ban mutatkozott be a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, azaz az idei lesz a 25. idénye, ebből pedig már a 21., amit a királykategóriában fog tölteni. Értelemszerűen ilyen hosszú idő alatt számos komoly ellenfele volt a kilencszeres vb-győztesnek: ha csak a legnagyobb géposztályt nézzük, eleinte főként Max Biaggi és Sete Gibernau volt a két fő riválisa, aztán érkezett meg a Dani Pedrosa, Casey Stoner és Jorge Lorenzo által fémjelzett generáció, majd néhány évvel később Marc Marquez is bemutatkozott – közülük nem eggyel el is mérgesedett a „Doktor” viszonya.

rossi-schwantz-dppi



A komoly párharcok ellenére azonban Rossi nem közülük nevezett meg valakit, amikor a Sky Italia arról kérdezte, hogy kivel csapna össze a legszívesebben, hanem egy korábbi legendás motorost: „A kedvenc ellenfelem? Szívesen versenyeznék Kevin Schwantz ellen! Gyerekként néztem az 500 köbcentis kategória aranykorát a rengeteg amerikai és ausztrál versenyzővel, és mindig ő volt a kedvenc motorosom. Nagyszerű lenne úgy versenyezni, hogy Schwantz ül a Suzukin, én pedig az 500-as Yamahán!”

Érdekesség, hogy Rossi nem is versenyzett 500 köbcentis Yamahával: a MotoGP-éra előtti utolsó két idényben (2000-ben és 2001-ben) még Hondán láthattuk az olaszt, aki azt is elismerte, hogy annak idején nem is bízott abban, hogy a négyütemű gépek legyőzik majd az 500 köbcentis vasakat. Ami pedig Schwantzot illeti: ő 1993-ban ért fel a királykategória csúcsára, az amerikai ráadásul több jelenlegi motorosnak is a kedvencei közé tartozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: