DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Halálos közúti balesetet szenvedett a korábbi vb-motoros

Szerda délután halálos balesetet szenvedett Hondájával a 125 köbcentis kategóriában még Talmácsi Gábor ellen is versenyző Stefano Bianco. Mindössze 34 éves volt.

Halálos kimenetelű közúti balesetet szenvedett szerda délután a Torino tartományban található Leiniben Stefano Bianco. A gyorsaságimotoros-világbajnokságon korábban több évig szereplő motoros a hírek szerint a Honda CBR 600 RR-jével közlekedett, amikor ütközött egy kiskamionnal, amely elsőbbségadás nélkül próbált meg balra kanyarodni. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudták megmenteni Bianco életét.

stefano-bianco-1



Az olasz motoros 2000-ben mindössze 15 évesen és 2 naposan mutatkozott be a 125 köbcentis vb-kategóriában (ezzel akkor fiatalsági rekordot állított fel, amelyet később Jorge Lorenzo döntött meg), ahol egészen 2008-ig versenyzett. Olyan nagy nevekkel szerepelhetett együtt, mint Lorenzo, Casey Stoner vagy Andrea Dovizioso, de pályafutása gyakorlatilag egybeesett Talmácsi Gábor karrierjével is. Legjobb eredménye a hetedik hely volt.

Stefano Bianco mindössze 34 éves volt. Nyugodjék békében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: