DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

22 motorra nőtt a Superbike-vb rajtrácsa

A WSBK szervezői kedden kiadták az előzetes rajtlistát a 2020-as szezonra, amelyen több változás is található az előzetes bejelentésekhez és híresztelésekhez képest.

Egy nappal a jerezi teszt kezdete előtt közzétették a Superbike-világbajnokság előzetes 2020-as nevezési listáját, amely még nem teljes, és néhány változás is található a korábbi hírekhez képest. Összesen 22 induló szerepel a rajtlistán, de Leandro Mercado és a Motocorsa Racing ducatis csapata, valamint a hivatalosan csak a lista közzétételével bejelentett Sylvain Barrier és a Brixx Performance ugyancsak ducatis gárdája csak a jerezi fordulótól csatlakozik a mezőnyhöz.

Van két kérdőjel is még a rajtrácsot illetően. A MIE Racing továbbra sem jelentette be, hogy ki ülhet a második Hondájukra Takumi Takahashi oldalán. Ennél viszont meglepőbb, hogy hiába jelentette be korábban a Pedercini Racing, hogy idén két Kawasakit indítanak Jordi Torresszel és Lorenzo Savadorival a nyeregben, a csapat neve mellett a mostani rajtlistán csupán egy motor szerepel, s ott sincs meg, hogy ki fog rajta ülni. Ez egybevág azokkal a sajtóhírekkel, miszerint Pederciniéknél komoly anyagi nehézségek vannak, amely például megnyithatja az utat Savadorinak a MotoGP-s apriliás tesztlehetőség irányába, amennyiben Bradley Smitht valóban elő kell léptetni állandó versenyzővé a doppingvétségen ért Andrea Iannone helyére.



A többi alakulatnál nincs meglepetés vagy változás: a gyári csapatok közül a Kawasakit Jonathan Rea és Alex Lowes, a Ducatit Scott Redding és Chaz Davies, a Pata Yamahát Toprak Razgatlioglu és Michael van der Mark, a BMW-t Tom Sykes és Eugene Lavertyt, a Team HRC-t pedig Alvaro Bautista és Leon Haslam fogja képviselni. Az egyéb istállók közül érdemes még szót ejteni a Ten Kate Racingről, amely a korábbi pletykákkal ellentétben végül marad az egymotoros felállásnál Loris Bazzal.

Az előzetes 2020-as nevezési lista:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: