DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Lorenzo a tesztpilótaságról: Ez az egyik lehetőség

Bár konkrétumokat továbbra sem árult el, annyit elhintett a visszavonult ötszörös világbajnok, hogy valóban van rá esély, hogy tesztversenyzőként folytassa valamelyik gyártónál.

Jorge Lorenzo az előző évad végén bejelentette a versenyzéstől való visszavonulását, ám azt már hetekkel ezelőtt kijelentette, hogy biztosan vissza fog térni valamilyen formában a MotoGP paddockjába. Sajtóértesülések szerint korábbi sikereinek helyszínére, a Yamahához térhet vissza tesztversenyzőként, a hangvillások ugyanis ajánlatot tettek a spanyolnak. Amikor a motosan.es szaklap rákérdezett Lorenzónál, hogy a tesztpilótaság valóban opció-e, így felelt a motoros:

„Ez az egyik lehetőség, amely előttem áll pillanatnyilag. Az egyik oka a visszavonulásomnak az volt, hogy több legyen a szabadidőm. Most azt szeretném, ha több időm lenne olyanokat csinálni, amikre nem volt lehetőségem az elmúlt 18 évben. Ha kapok egy olyan ajánlatot, amely nem veszi igénybe túl sok időmet, akkor legalábbis át fogom gondolni.”

lorenzo-tesztpilota



Konkrétumokat tehát továbbra sem árult el az ötszörös világbajnok, azt viszont gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy ha valahol tesztelni fog, az a Yamaha lesz. Ugyanis noha olasz lapok a Ducatival is szóba hozták – náluk két évet töltött el –, Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgatója határozottan cáfolta, hogy fontolgatnák a spanyol megszerzését erre a pozícióra.

Mindenesetre az egyértelmű, hogy Lorenzo továbbra is formában tartja magát edzésekkel, amint azt az alábbi Instagram-posztja is bizonyítja. Amikor a fizikai állapotáról kérdezték, így felelt a 32 éves versenyző: „Nagyon jól vagyok, köszönöm. Tény, hogy az előző másfél év a sérülések szempontjából kétségkívül a legrosszabb volt a pályafutásomban, és ez nagyban befolyásolta a pályán nyújtott teljesítményemet is. Szerencsére most már százszázalékos formában vagyok. Sőt, az edzőteremben nagyobb súlyokat emelek, mint valaha, hiszen most már megengedhetem magamnak, hogy növeljem az izomtömeget.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Not bad after Christmas...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: