DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Iannone megbukott egy doppingteszten, felfüggesztették

Az Aprillia motorosa a Malajziai Nagydíj során adott olyan mintát, melyekben tiltott szerek használatát mutatták ki. A FIM határozatlan időre felfüggesztette az olasz versenyzőt.

Kedden érkezett váratlanul a hír, miszerint a FIM azonnali hatállyal felfüggesztette Andrea Iannonét, aki így határozatlan ideig nem vehet részt motorversenyeken. Az Aprilia Racing Team Gresini motorosa a közlemény szerint a november eleji Malajziai Nagydíj adott pozitív doppingmintát: a WADA, azaz a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség nem nevezte meg pontosan, milyen anyagot találtak az olasz mintájában, csak annyit közöltek, hogy az az anabolikus szteroidok csoportjába tartozik.

32938_w666px_bc76b8a861de7c802a22c73c3d40f40d



Iannonének természetesen joga van B minta vételezését kérnie, de a december 17-től hatályos előzetes felfüggesztés annak eredményéig hatályban marad. Az Aprilia egyelőre nem reagált versenyzője doppingügyére, Iannone viszont egy rövid közleményt kirakott az Instagram-oldalára, amelyben így fogalmazott:

„Teljes mértékben nyugodt vagyok, és szeretném biztosítani a rajongóimat és az Aprilia Racinget. Nyitott vagyok minden ellenőrző vizsgálatra az ügyben, amely meglepett, részben azért is, mert mostanáig nem kaptam hivatalos értesítést. Az évek során és az idei szezonban is folyamatos ellenőrzéseken estem át, és értelemszerűen mind negatív eredményt hozott, és éppen ezért vagyok magabiztos a mostani ügy pozitív végkimenetelét illetően.”

Nem ez az első doppingeset a motorsportban az utóbbi évtizedben: Anthony Westet annak idején másfél évre eltiltották a Moto2-ből, majd tavaly szeptemberben újfent megbukott egy vizsgálaton, amely után pedig a Supersport-világbajnoki ülését veszítette el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: