DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Rossi és Marini nyerték a 100 km-es versenyt a Ranchon

Igazi családi ünneppé vált a Ranchon rendezett dirt track verseny, amelyen 1 óra 45 perc után a „Doktor” és Moto2-ben vitézkedő féltestvére diadalmaskodott.

Immár hatodik alkalommal rendezték meg Valentino Rossi Ranchán a 100 km dei Campioni elnevezésű meghívásos versenyt, amelyen kétversenyzős csapatok vetélkednek egymással. Idén is igazán veretes volt a névsor: a „Doktor” mellett számos fiatal olasz tehetség részt vett az eseményen, beleértve például a MotoE bajnokát, Matteo Ferrarit, de Alex Rins és Tito Rabat személyében két spanyol MotoGP-s is szerepelt a viadalon, míg Maria Herrera révén a hölgyek is képviseltették magukat.

w800px_03878d39049663c10d12904d94d33f97



A nagyjából 1 óra 45 percig tartó váltóversenyt végül Rossi és féltestvére, Luca Marini nyerte meg, hat másodperccel megelőzve Franco Morbidelli és Andrea Migno párosát, míg a dobogó alsó fokára két amerikai, Sammy Halbert és JD Beach állhatott fel. Lorenzo Baldassarri és Elia Bartolini végzett a negyedik, Mattia Pasini és Stefano Manzi pedig az ötödik helyen, míg Rins Albert Arenasszal a hetedik pozíciót kaparintotta meg. Mutatunk néhány videót is az eseményről:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: