DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Bradl helyettesíti Lorenzót a Sachsenringen

A Repsol Honda bejelentette, amire amúgy is számítani lehetett, miszerint német tesztversenyzőjük ugrik be az Assenben csigolyatörést szenvedő spanyol motorosuk helyére a hétvégén.

Jorge Lorenzo a Holland TT első szabadedzésén esett nagyot, amely során csigolyatörést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni mind az asseni futamot, mind a most következő sachsenringi hétvégét. Hollandiában a Repsol Honda még úgy döntött, hogy nem helyettesíti senkivel az ötszörös világbajnokot, a Német Nagydíjon viszont már a mai bejelentés értelmében bevetik a HRC tesztmotorosát, Stefan Bradlt.

Stefan Bradl - Lorenzo helyen



Bradl tehát épp a hazai versenyén térhet vissza a mezőnybe – bár Assenben is ott volt a helyszínen televíziós szakértőként, szóval a Honda rendelésére állhatott volna –, amelyben idén egyszer már rajthoz állt szabadkártyásként, ráadásul Jerezben a 10. helyen is végzett. A Sachsenringről ráadásul vannak egész jó eredményei is a múltból, 2013-ban például negyedik lett az LCR Hondával. Bradl így kommentálta a helyettes szerepkört: 

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatom a Repsol Honda csapatához Németországban. Különleges verseny ez számomra, hiszen a hazai nagydíjamról van szó, de természetesen nagyon sajnálom Lorenzót, és a lehető leggyorsabb felépülést kívánom neki és azt, hogy még erősebben térjen vissza. Örülök, hogy segíthetek a csapatnak és a HRC-nek, meglátjuk, mit hoz a hétvége. Remekül dolgozunk együtt a Hondával, és hálás vagyok nekik a lehetőségért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: