DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Halálos baleset történt a Pikes Peaken

Carlin Dunne már csak néhány méterre volt attól, hogy új rekordot állítson fel a legendás hegyi versenypályán, de baleset szenvedett és sajnos belehalt sérüléseibe.

Belehalt sérüléseibe Carlin Dunne, a Ducati gyári motorversenyzője a híres Pikes Peaken - a legendás és egyben meglehetősen veszélyes hegyi versenypályán szenvedett balesetet, amelyet sajnos nem élt túl. Dunne egy Ducati Streetfighter V4 Prototype nyergében száguldott és négyszeres győztese, egyben regnáló címvédője volt a versenynek a kategóriában.

A Ducati tájékoztatása szerint ráadásul most is óriási tempóban tartott a cél felé, a pálya első három szektorában dominálni tudott és minden bizonnyal új pályacsúcsot állított volna fel, azonban a cél előtt néhány méterrel bukott - a pontos okok és részletek egyelőre nem kerültek napvilágra, de bizonyos információk szerint egy bukkanón vesztette uralmát a motorja felett. 

Carlin motoros családba született, édesapja a Man TT-n is versenyzett. Ő volt a hetedik versenyző, aki életét vesztette a Pikes Peak versenyen, utoljára 2015-ben történt tragédia, akkor Carl Sorensen szenvedett halálos balesetet. Carlin Dunne 36 éves volt.



pikespeak_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: