DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Váratlanul megműtötték Quartararo jobb karját

A motorosokat oly gyakran kínzó kompartment szindróma miatt feküdt kés alá a Petronas Yamaha SRT franciája, aki reméli, így ez a gond már nem fogja hátráltatni a szezon hátralévő részében.

Mivel eddig fel sem merült nyilatkozatokban vagy sajtóanyagokban, némileg váratlanul jött a hír a Petronas Yamaha SRT-től, miszerint megműtötték Fabio Quartararo jobb alkarját. Ennek oka, hogy a mugellói verseny vége felé a motorosokat igen gyakran kínzó kompartment szindróma – aminek lényege röviden, hogy a terhelés miatt megnövekedett szövetnyomás miatt nem kap megfelelő vérellátást az adott végtag – jelei mutatkoztak a franciánál, aki Dr. Xavier Mirhez fordult, s a szakember diagnosztizálta is azt. Kedd délelőtt alig egyórás műtéten esett át az újonc, a beavatkozás sikeres volt, s várhatóan semmilyen szinten nem befolyásolja Quartararo jövő hétvégi barcelonai szereplését.

31523_w666px_bd873bad01aad8baec3a552aa6e8aebd



„Nem terveztük előzetesen ezt a műtétet, de úgy döntöttünk, elvégezzük, miután egyeztettük Dr. Xavier Mirrel az Olasz Nagydíj után” – mondta el a versenyző a Petronas Yamaha közleményében. „A múlt vasárnap tapasztalt állapotok nem voltak normálisak, és egy esetleges kompartment szindrómára figyelmeztettek. Jobbnak láttam most kezelni, hogy elkerüljük a jövőbeli meglepetéseket és elfeledhessük ezt a problémát a szezon hátralévő részére. Rövid operáció volt, ráadásul sok versenyzőn végre szokták ezt hajtani, és egy igazi szakértő végezte el a műtétet. Szeretnék köszönetet mondani Dr. Mirnek és csapatának a munkájukért és azért, hogy elérhetők voltak. Már várom a jövő hétvégi Katalán Nagydíjat!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: