DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Rins az elhunyt marsall családjának ajándékozta a sisakját

Nemes gesztust tett a péntek reggel szívinfarktusban elhunyt sportbíró irányába a Suzuki motorosa – pedig szezonbeli leggyengébb hétvégéjét teljesítette Le Mans-ban a spanyol versenyző.

Tragikus hírrel indult még pénteken a Francia Nagydíj hétvégéje: egy 58 éves sportbíró, Jean-Paul Plée szívinfarktust kapott, összeesett a pályán, életét pedig már nem tudták megmenteni. Alex Rins a leintés után neki állított emléket azzal, hogy odaadta a többi marsallnak a sisakját – erről így beszélt a Crash.net hasábjain:

„Odaadtam a marsalloknak a sisakomat, hogy továbbítsák a családjának. A sportbírók mindig fantasztikus munkát végeznek, a sóderágyon rohannak keresztül, hogy segítsenek nekünk. Ez veszélyes, hiszen egy másik motoros nekik is ütközhet, ezért szerettem volna a családjának adni a sisakomat.”

A suzukistól már csak azért is nemes volt a gesztus, mert idénybeli legrosszabb futama után tette ezt: az időmérőkön eddig is szenvedett, de Le Mans-ban új mélypontot ért el 19. rajthelyével, amelyből ezúttal egy tizedik pozíciót tudott kihozni vasárnap. Rins, aki ezzel összetettben visszacsúszott a harmadik helyre, így értékelte a francia futamot:

„Nehéz hétvégén vagyunk túl, az időmérő nagyon rosszul alakult a stratégiának és minden másnak is köszönhetően. Reménykedve vágtam neki a vasárnapi futamnak, de végül küszködtem néhány dologgal, főleg a kanyarbejáratokon, és csak a tizedik helyen tudtam célba érni. Fontos ez a hat pont is, főleg úgy, hogy könnyű lett volna bukni: rengeteg esést láttunk a három verseny során. Rengeteg forduló van még hátra, és készen állok Mugellóra.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: