DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Yamaha: Miért Quartararo? Nincs magyarázat...

Noha sokan féltették a fiatal franciát a MotoGP-től, a Petronas Yamaha újonca eddig igazolja a benne bízókat. Csapatfőnöke, Wilco Zeelenberg és a gyári csapat versenyzője, Maverick Vinales is csak dicsérni tudja a 20 éves motoros eddigi teljesítményét.

Noha még nem sok futamon vagyunk túl a MotoGP 2019-es szezonjából, azonban az már pontosan látszik, hogy az év egyik legkellemesebb meglepetése Fabio Quartararo lesz. A 20 éves francia a hétvégén első hazai királykategóriás versenyére készül Le Mans-ban, és a hazai szurkolók abban bíznak, képes lesz megismételni a jerezi teljesítményét, amikor a szatelit Yamaha csapat versenyzőjeként a kategória legfiatalabb pole pozíciósa lett, és első dobogós helyezésétől egy technikai probléma fosztotta meg. Az újonc jelenleg 17 pontnál jár, amivel a 13. helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Fabio Quartararo_MotoGP_Yamaha_ 2019_05_resize



Korábban sokan megkérdőjelezték Quartararóval kapcsolatban, hogy jó döntést hozott-e a Petronas Yamaha, hogy lehetőséget biztosított a számára, ám mára már senki sem kételkedik abban, hogy a csapatfőnök jó döntést hozott.

„Hogy mit láttunk meg benne? Nos, igazából nem tudom megmondani, hogy miért mellette döntöttünk, de láttuk a benne lévő potenciált. Azóta is sokat beszéltünk arról csapaton belül, miért is szerződtettük, de most már büszkék vagyunk arra, hogy Fabio hozzánk tartozik. Még mindig nagyon fiatal, és egyelőre inkább érzésből motorozik, és tanulja azt, mikor jó, és mikor nem egy MotoGP versenygép” – állította a franciáról Wilco Zeelenberg.

Fabio Quartararo_MotoGP_Yamaha_ 2019_06_resize

A gyári csapat spanyol versenyzője, Maverick Vinales is csak a dicséret hangján beszél Quartararóról.

„Őszintén megmondom, nagyon jó volt Jerezben, annak ellenére, hogy a pálya nem kedvez a Yamahának. Azonban Fabio végig nagyon gyors és kiegyensúlyozott volt, ami azt jelenti, itt a helye, már most meggyőző a teljesítménye. Nagyon jó, hogy ő és Franco Morbidelli is a csapat tagjai, mert a tőlük kapott adatok is segítenek abban, hogy a csapat minél jobban fejlődni tudjon” – jelentette ki a Spanyol Nagydíj harmadik helyezettje.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: