DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Ellophatták Barbera motorját a Team Toth garázsából

Egybehangzó sajtóhírek szerint egyszerűen eltűnt a Yamaha vasárnap reggelre a magyar istálló bokszából, ezért nem tudtak rajthoz állni a Supersport-vb aragóniai futamán.

A Team Toth by Willirace és versenyzőjük, Hector Barbera kihagyta a Supersport-vb aragóniai versenyét. A hivatalos közvetítésben csak annyit írtak ki indoklásként, hogy a „csapat úgy döntött, hogy nem indul”, míg az évekig a MotoGP-ben szereplő motoros az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében egy szponzor kihátrálása miatti anyagi nehézségeket, valamint emiatt pótalkatrészek hiányát és egy öreg motorblokk használatát jelölte meg magyarázatként arra, miért nem vállalták a vasárnapi indulást.

31020_w666px_51f1d60f2bfa999d774a203c03526e4e



Ugyanakkor már a futam során is elkezdett terjedni elsősorban a spanyol sajtóban egy olyan híresztelés, amelyet most már az általában jól értesült Motorsport.com szakoldal is lehozott, miszerint egész egyszerűen nyoma veszett Barbera Yamahájának. Állítólag Tóth Imre csapatfőnök és a spanyol versenyző vasárnap reggel nem találta az R6-ost a garázsban, így azt gyanítják, hogy azt ellopták az éjszaka során. A csapat jelentette a lopást a hatóságoknak, ám a hírek szerint egyelőre nem találták meg a versenygépet.

Pedig a Team Toth színeiben korábban a 250 köbcentis kategóriában is együtt versenyző Barbera az említett problémák ellenére is erős eredményekkel indította a 2019-es idényt: a Phillip Island-i évadnyitón a parádés negyedik helyen ért célba, míg Buriramban hetedik lett, s két forduló elteltével a negyedik pozíciót foglalta el összetettben. Aragón után most a nyolcadik helyen áll, de nagy kérdés, hogy a történtek után mi lesz Barbera és a magyar istálló sorsa az idény hátralévő részére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: