Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 27. hétfő
Motor

Dráma: A tűz martalékává vált a MotoE összes gépe

Döbbenetes hír látott napvilágot csütörtök reggel: szerda este tűz ütött ki az összes MotoE-csapat által használt közös garázsegységben, amely során mind a 18 elektromos gép megsemmisült.

30812_w666px_c3ad93ec1a3221eb4dce9a027bd95b7b

Szerdán zajlott a jerezi pályán a MotoGP ernyője alatt a tervek szerint idén útjára induló elektromos motoros bajnokság, a MotoE mezőnyének első kollektív tesztnapja, csütörtök reggel azonban szörnyű hírek érkeztek a helyszínről: a MotorCycleNews.com szakoldal arról számolt be, hogy szerda este óriási tűz ütött ki az Angel Nietóról elnevezett pályán. Az MCN tudósítása szerint egy olyan garázsegységben támadt a tűz, amelyet az összes istálló együttesen használt, s az első jelentések szerint mind a 18 Energica Ego versenymotor odaveszhetett a lángok között. Később a hírt a sorozat vezetői is megerősítették hivatalos közleményükben, elmondva, hogy bár személyi sérülés szerencsére nem történt, a motorok mellett a felszerelés nagy része is odaveszett.
 
Mivel a MotoE Világkupa május elején rajtolna ugyanezen a pályán, a széria vezetőinek rendkívül nehéz dolga lesz, ha időben pótolni akarja a motorokat: Simon Patterson, az MCN tudósítása szerint erősen kérdéses, hogy az Energica egyáltalán rendelkezik-e olyan forrásokkal, hogy újabb 18 gépet produkáljon másfél hónapon belül, szóval alighanem B tervre lesz szükség. Az Energica szóvivője egyelőre annyit közölt, hogy vizsgálják a tűz eredetét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?