DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Marquez orvosa nem érti, hogyan volt képes így vb-t nyerni

A Marc Marquez vállát megműtő orvos szerint a beavatkozás összetettebb volt a vártnál, és bár százszázalékosan nem lehet kijelenteni, hogy megoldódtak a repsolos gondjai, a jelek biztatók.

A Japán Nagydíj utáni ünneplést követően vált a nyilvánosság számára is egyértelművé, hogy valami nem stimmel Marc Marquez bal vállával: mindössze annyitól kiugrott a helyéről, hogy Scott Redding gratulált a spanyol vb-címéhez. Aztán Valenciában ugyancsak történt egy baleset, addigra azonban már eldöntött tény volt, hogy a repsolost december elején megműtik emiatt.

marquez-orvosa



Nos, néhány napja Marquez kés alá is feküdt: Barcelonában „szokás szerint” Dr. Xavier Mir végezte el az operációt – ahogy egy nappal korábban Jorge Lorenzóét és évek óta még számos versenyzőét –, a szakember szerint pedig a műtét ugyan sikeres volt, de egyúttal komplikáltabb is a vártnál, az ízületek ugyanis sérültebbek voltak, mint arra számított. „Nem értem, hogyan volt képes így világbajnoki címet nyerni… így még inkább jár neki az elismerés” – idézi Mirt a Crash.net szakoldal.

Az orvos elárulta: Marquez válla bármilyen irányba ki tudott ugrani a helyéről, a beavatkozást követően azonban úgy tűnik, sikerült megoldani a problémát. „A százszázalékos siker senkinél sem garantált, de a műtét után, még miközben aludt, megvizsgáltuk a stabilitását: minden irányba mozgattuk a vállát, de egyszer sem ugrott ki. Ez egy jó jel, hiszen ha ébren van, az izmok még inkább a helyükön tartják a csontot” – magyarázta Mir. Az átlagos rehabilitációs idő hat hét, így Marquez elsődleges célja az, hogy a február eleji sepangi tesztre újfent tökéletes fizikai állapotba kerüljön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: