DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Hivatalos: Névadó szponzort vált a Yamaha

Hivatalossá vált a hétvégén már pletykált csere: a 2019-es szezontól kezdődően az energiaitalos cég lesz a hangvillások gyári alakulatának főtámogatója a MotoGP-ben.

A Movistar 2014 óta volt a Yamaha névadó szponzora, a szezon végén azonban szakítanak a japán márkával – ez éppenséggel egybeesik a spanyol tv-s közvetítési jogok lejártával is. Ahogy azt már a hétvégén is híresztelték, a helyét a Monster veszi át, így 2019-től kezdődően Monster Energy Yamaha MotoGP Team lesz a Valentino Rossit és Maverick Vinalest foglalkoztató alakulat hivatalos neve. Emellett jó esély van rá, hogy az utóbbi években megszokott sötétkék motorok helyett alapvetően fekete festést láthatunk majd a gyári M1-eken, bár ezt egyelőre még nem erősítették meg.

monster-yamaha-2019



A Monster rendkívül aktív a motorversenyzés világában, a két versenyzővel eleve támogatói szerződéssel rendelkezik, ahogy eddig a Yamaha szatellit csapatának is a névadó szponzora volt, a Tech3 KTM-re váltásával azonban vélhetően a Red Bull családjához fog csatlakozni Herve Poncharal istállója. Hasonló okokból alighanem Jorge Lorenzóval is megszakad majd a monsteres együttműködés, hiszen a Repsol Hondának is az osztrák energiaital-gyártóval szoros a kapcsolata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: