DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

256. áldozatát követelte a Man-szigeti TT

A világ legveszélyesebb motorversenyének szerdai edzésnapján elhunyt a 30 éves Dan Kneen, a Superbike kategória egyik élmenője. Egy másik versenyző kritikus állapotban van kórházban.

A Superbike kategória szerda esti edzésén, az első körben Churchtown közelében balesetet történt, melyet követően a tréninget piros zászlóval megszakították. A szervezők rövid időn belül közleményben hozták nyilvánosságra, hogy a balesetben Dan Kneen, a Tyco BMW 30 éves versenyzője életét veszítette.

A Man-sziget zászlója alatt versenyző, helyi Douglasban született Kneen 2008 óta indult a Manx Grand Prix-n és Man-szigeti TT-n, utóbbin legjobb eredménye egy harmadik helyezés volt 2017-ben a Superstock kategóriában. A 2018-as kiadásban a Superbike osztály élmezőnyében mozgott, a keddi időmérőt harmadik helyen zárta. Kneen korábban 2011-ben egy évet a brit Superbike bajnokságban töltött.



A 61 kilométeres Snaefell Mountain Course 1911 óta a Man-szigeti TT és Manx GP helyszíne: az azóta eltelt több mint száz év során a pálya a két versenyen 256 motoros életét követelte, tavaly három, előtte évben négy résztvevő hunyt el a hírhedt szigeten. A 2018-as kiadás június 8-ig tart.

Még nem érkezett hivatalos megerősítés, hogy Kneen istállója, az országúti versenyzés egyik élcsapatának számító Tyco BMW folytatja-e a versenyt vagy kiszáll, de Richard Kneen, a motoros édesapja áldását adta a folytatásra.

A szerdai edzésen rövid idővel Kneen tragikus balesete után egy másik incidens is történt: Steve Mercer egy beavatkozó autóval ütközött össze. Előbb egy helyi kórházba, majd Liverpoolba szállították, ahol kritikus, de stabil állapotban ápolják. A motoros személyazonosságát sokáig nem hozták nyilvánosságra, csak ma nevezték meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: