DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hivatalos: Rins 2020-ig marad a Suzukinál

Újabb két évvel meghosszabbította szerződését Alex Rins a Suzukival, a fiatal spanyol motoros 2020 végéig biztosan a „kékeknél” marad. Arról egyelőre nincs hír, hogy ki ülhet fel jövőre a másik Suzukira.

A 22 éves Alex Rins, aki jelenleg a tizenkettedik helyet foglalja el a MotoGP pontversenyében, a Suzuki csütörtöki hivatalos bejelentése értelmében újabb két évig a japán márka kötelékében marad. A spanyol motoros tavaly debütált a királykategóriában, első dobogós helyezését az idei termasi viadalon szerezte meg. „Nagyon boldog vagyok, hogy hosszabbíthattam. Már a Moto2-ben is a Suzuki projektje tűnt a legígéretesebbnek a számomra, nagyszerű élményben volt részem már eddig is a MotoGP-ben. Száz százalékig megbízom a csapatban és biztos vagyok benne, hogy idővel tovább fogunk fejlődni és egyre komolyabb eredményeket érünk el” – idézi Rins szavait a Motorsport.com szakoldal.

alex-rins-suzuki-2020-szerzodes



„Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy hosszabbíthattunk Alexszel, mindig is reméltük, hogy a közös projektünk hosszútávra szól” – nyilatkozta Shinichi Sahara, a Suzuki MotoGP-projektjének vezetője. A spanyol eddigi királykategóriás szereplése igen viszontagságos volt, tavaly öt futamot kellett kihagynia sérülés miatt, idén pedig a termasi dobogót leszámítva minden futamon bukott.

„Komplikált év volt a tavalyi, de a csapat végig támogatott. Türelmesek voltunk és keményen dolgoztunk, ennek pedig meg is lett az eredménye, ahogy azt a harmadik helyünk mutatja. A helyezésektől függetlenül sokkal fontosabb, hogy a hangulat mindig pozitív a garázsban.” Rins hosszabbítása keveseket lephetett meg, noha idén elég hektikus a teljesítménye, nagyobb kérdés azonban, hogy ki lesz jövőre a csapattársa. Bár Andrea Iannone sokat javult a tavalyi évhez képest, nem titok, hogy a Suzuki szeretné megszerezni a jelenleg a Ducati alkalmazásában álló Jorge Lorenzót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: