DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Jonas Folger a teljes 2018-as szezont kihagyja!

A német versenyző betegsége miatt már az előző évad utolsó versenyein sem tudott rajthoz állni, most pedig bejelentette, hogy a gyógyulásra koncentrálva úgy döntött, az előttünk álló teljes idényt kihagyja.

Jonas Folger betegségéről először a Japán Nagydíj előtt hallhattunk, amikor kiderült, hogy emiatt nem tud rajthoz állni Motegiben. A Tech3 Yamaha versenyzője aztán már a következő három futamon sem indult el, később pedig kiderült, hogy Gilbert-szindrómát diagnosztizáltak nála. Bár a valenciai idényzárót követően még arról hallhattunk, hogy Herve Poncharal alakulata nagyon várja vissza a németet, akinek jól halad a felépülése, szerda késő délután derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy Folger úgy döntött, a gyógyulásra koncentrálva a teljes 2018-as szezont kihagyja:

 „Rendkívül szomorú vagyok, hogy ezt kell mondanom, de nem fogok a MotoGP-ben versenyezni 2018-ban” – idézi az első MotoGP-s évében egy dobogót szerző motoros szavait a Tech3 Yamaha közleménye. „Nem sikerült a remélt javulást elérnem, és jelen pillanatban nem érzem úgy, hogy képes lennék százszázalékos vezetni egy MotoGP-gépet. Szeretnék köszönetet mondani minden érintettnek, beleértve a Monster Yamaha Tech3 csapatát és a Yamaha japán gyárát, valamint a szponzorokat is. Remélem, egy napon vissza tudok térni, és köszönöm a folyamatos támogatást!”

folger



Poncharal érthető módon csalódott volt Folger döntése miatt: „Előző este, kedden kaptam egy hívást Bob Moore-tól, Jonas Folger személyi menedzserétől. Nem akartam elhinni, amit Bob mondott a telefonban, hogy Jonas Folger úgy döntött, nem áll rajthoz a MotoGP 2018-as szezonjában, mert nem érzi úgy, hogy mentálisan és fizikailag teljesen meggyógyult volna. Még mindig nehezen hiszem el, hogy nem fog velünk versenyezni idén, különösen azért, mert nagyon bíztam benne, és úgy éreztem, nagyon komoly szintet érhettünk volna el közösen. Teljes mértékben tiszteletben tartom a döntését, még ha ezt most nehéz is megemészteni.”

 A döntés hirtelensége miatt azt egyelőre még nem tudni, így ki lesz Johann Zarco csapattársa az előttünk álló idényben: tavaly előbb a Yamaha egyik tesztpilótája, Kohta Nozane, majd a japánhoz hasonlóan az EWC-ben is szereplő Broc Parkes, az utolsó két futamon pedig a hangvillások Superbike-világbajnoki alakulatát erősítő Michael van der Mark ülhetett fel Folger motorjára. „Még találnom kell egy helyettes versenyzőt, ami nagyon nehéz feladat lesz, hiszen az összes gyors motorosnak már aláírt szerződése van” – magyarázta Poncharal. „De mint mindig, most is proaktívnak és találékonynak kell lennünk, és remélhetőleg valakit sikerül boldoggá tennünk. Folyamatosan tájékoztatni fogjuk a közönséget a fejleményekről.”

 

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: