DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Életét veszítette egy motoros Makaóban

A brit Daniel Hegarty a világ egyik legveszélyesebb motorversenyének tartott Makaói Nagydíjon elszenvedett balesetének következtében hunyt el.

Nem túlzunk azzal, ha azt állítjuk, hogy a makaói utcai pálya nem autóversenyzésre való, hiszen a falak közelsége és a szűk utcák nagyon veszélyesek tudnak lenni – ennek ellenére a négykerekűek mellett a félelmet nem ismerő motorosok is évről évre visszatérnek a helyszínre.

A pálya adottságai miatt egy-egy baleset akár a versenyző életébe is kerülhet, mely sajnos többször előfordult már a múltban: a motorosok közül utoljára a portugál Luis Carrera veszítette életét Makaóban, a 2012-es verseny időmérő edzésén.



2017 újfent fekete évként kerül be a pálya történelmébe, ugyanis a 31 éves Daniel Hegarty második Makaói Nagydíján olyan súlyos sérüléseket szenvedett a szombati versenyen, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A Topgun Racing hondás motorosa a futam hatodik körében ütközött falnak a Fisherman’s Bendnél, a baleset ereje pedig akkora volt, hogy Hegarty sisakja sem maradt a helyén.

A versenyt azonnal leállították, és nem is indították újra a helyzet komolysága miatt, a gyors beavatkozás ellenére azonban a brit motoros már a kórház felé vezető úton meghalt.

A versenyt ötkörös értékelésben Glenn Irwin nyerte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: