DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Gyász: Elhunyt a motoros legenda

Sajnos az aggasztó hírek után nem állt be javulás a múlt héten balesetet szenvedett spanyol legenda állapotából, aki csütörtök kora este, 70 évesen távozott az élők sorából.

Angel Nieto múlt szerdán, Ibizán szenvedett közúti balesetet: éppen egy quaddal közlekedett, amikor egy autó eltalálta őt hátulról, a 70 éves ex-motoros pedig lerepült a járműről. A spanyolt súlyos fejsérülésekkel azonnal kórházba szállították, ahol azóta is intenzív osztályon kezelték, s néhány nappal ezelőttig mesterséges kómában tartották.

angel-nieto-baleset



 A minap érkezett a hír, hogy az orvosok a gyógyszerek mennyiségének csökkentésével megkezdték az ébresztési folyamatot, csütörtök kora délután azonban már arról kellett beszámolnunk, hogy Nieto állapota mégis súlyosbodni kezdett: az éjszaka folyamán ödéma keletkezett az agyában, amelyet a doktorok igyekeztek stabilizálni.

Néhány órával később, csütörtök este azonban érkezett a szomorú hír: Nieto életét már nem sikerült megmenteni, a 13-szoros világbajnok belehalt sérüléseibe. Nyugodj békében, Bajnok!

Ezen a linken megtekinthető az a videó, amellyel a MotoGP emlékezett meg legendájára!

 

        

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: