DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Motor

Vinales számos bajnoki címet fog nyerni?

Elismerően nyilatkozott versenyzőjéről a hangvillások főnöke, Lin Jarvis. Elmondása szerint Vinales és elődje, Lorenzo két teljesen különböző személyiség, de néhány tulajdonságukban hasonlóak, amik segítségükre vannak a nagy nyomást jelentő helyzetekben.

Bemutatkozó szezonjának első felében Vinales számos dolgot megtapasztalhatott a Yamahával. A téli teszteken remek teljesítményt nyújtott, és az első két futamot is megnyerte, de a domináns év eleji formát hullámvölgyekkel tarkított folytatás követte. A szezon felénél öt pontos hátránnyal jelenleg a második helyet foglalja el a bajnokságban a vezető Marc Marquez mögött, de bizakodásra adhat okot a tény, hogy mindenkinél többször, összesen háromszor tudott győzni.

maveric-vinales-vb-cimek



„Kétség sem fér hozzá, hogy Maverick jó formában van. Több futamot nyert eddig bárkinél, és a csapat jó munkát végzett” – idézte Jarvist a Motorsport.com. „Az elmúlt kilenc versenyből négyet Yamaha nyert annak ellenére, hogy hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Zavaró volt, hogy nem voltunk erősek olyan pályákon, ahol normális esetben jól teljesítettünk.”

A Yamaha csapatfőnökét Vinales néhány mozdulata és reakciója a kilenc év után a Ducatihoz távozó Lorenzóra emlékeztette, de kiemelte, hogy a két versenyző személyisége teljesen különböző: „Vinales és Lorenzo két különböző karakterű versenyző. Ami szerintem közös bennük, az a hatalmas tehetség és ambíció. Biztos vagyok benne, hogy Maverick számos MotoGP címet fog nyerni úgy, ahogyan azt Jorge tette. Az egy másik dolog, hogy mindketten türelmetlenek, és néha, amikor nem érik el a céljukat, idegesek lesznek. Maverick ma akar nyerni, és ha akarja, akkor ezt meg fogja ismételni holnap és holnapután is.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: