DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Massáéhoz hasonló horrorbalesetet élt túl egy motoros

Joshua Boyd újjászületett, miután egy Felipe Massáéhoz kísértetiesen hasonló, borzalmas balesetet élt túl nagy szerencsével a híres norfolki pályán. Videón az eset, döbbenetes felvétel.

A motoros a norfolki aszfaltcsíkon egy pályanapon vett részt, amikor egy hosszú egyenesben, több, mint 220 kilométeres óránkénti sebességgel fejbe találta őt egy előtte száguldó motorról leszakadó motorborító elem. Szerencséje volt, hogy ezt is és az ezt követő bukást is súlyos sérülés nélkül megúszta.

Itt már sejthető volt, hogy nagy a baj


Az előtte levő motor alsó borítása szakadt le a nagy vibráció hatására, Boydnak esélye sem volt ennél az óriási sebességnél reagálni, a sisakját találta telibe, amiről Felipe Massa tudna mesélni, milyen következményekkel jár (Justin Wilson egy hasonló balesetet nem is élt túl az IndyCarban). A motoros azonnal eszméletét vesztette, ám a motor tovább haladt nagy sebességgel, míg végül leesett róla és a pálya melletti fűsávban landolt. Ez is szerencse, hogy nem a pálya közepén feküdt öntudatlanul.

Félelmetes, de szerencsés kimenetelű baleset

Kellemes meglepetésre Boyd már a Facebook oldalán saját maga írt az esetről. „Az alsó motorborítás csapódott a fejemnek több, mint 140 mérföld per órás sebességgel. Azonnal elvesztettem az eszméletemet, majd leestem a motorról. Szerencsére semmi emlékem nincs a balesetről, csak hogy elhagyom a bokszutcát, majd a kórházban ébredek homályosan, és a két szememmel különböző színeket látva” – írta a közösségi oldalán a szerencsétlenül járt motoros.

„A motorom totálkáros lett, de ha rajta maradtam volna egy becsapódásig, akkor kétlem, hogy ezt a történetet most megoszthattam volna veletek. Elképesztő szerencsém volt, hogy komoly sérülés nélkül megúsztam ezt a csattanást, valószínűleg nem lesz több pályanapom” – zárta gondolatait az újjászületett Boyd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: