DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Motor

Vinales kezelni tudja a vb-nyomást

Az 1993-as 500 köbcentis világbajnok úgy véli, a Yamaha spanyolja elég okos ahhoz, hogy a teljes bajnokságot tartsa a szeme előtt. Marc Marquezzel viszont hasonló rivalizálás alakulhat ki, mint amit Schwantz és Rainey között láthattunk annak idején.

Maverick Vinales a téli tesztidőszak során mutatott produkciója után egyik fő esélyesként várhatta az évadnyitó Katari Nagydíjat. A legfőbb kérdés az volt, vajon a Yamaha új szerzeménye megbirkózik-e az ezzel járó nyomással – nos, a spanyol pole-t és futamgyőzelmet szerzett, szóval a válasz egyelőre egyértelmű igen, a szezon előrehaladtával azonban még nőhet a teher a vállán a vb-esélyesség miatt. Kevin Schwantz szerint azonban Vinales nem fog megroppanni:

2017-vinales-vb-nyomas



„Úgy gondolom, Maverick elég okos fejjel van megáldva, és biztos vagyok benne, hogy a csapat is minden hétvégén elmondja neki, hogy a bajnokság a lényeg, s ha gyengébb versenyt fognak ki, akkor szerezze meg azt az eredményt, amit meg tud, ne essen el úgy, hogy egy tizedik helyre érdemes motort próbál az élre repíteni. Amíg valaki a szárnyai alá veszi Vinalest, amíg van egy mentora, addig szerintem jól fog teljesíteni” – idézi a korábbi motoros szavait a Motorsport.com.

Az 1993-as 500 köbcentis világbajnok úgy érzi, Vinales legfőbb ellenfele a címvédő Marc Marquez lehet, a két fiatal között pedig évekig elhúzódó párharc fejlődhet ki: „Maverick 22 éves, Marc 24, ráadásul mindketten spanyolok – ez akár egy Schwantz vs. Rainey szintű rivalizálássá alakulhat! Akár hat-nyolc évig is eltarthat ez az időszak, s ha közben más erős versenyzők ellen is csatázhatnának, az pontosan az lenne, amire ennek a sportnak szüksége van” – vélekedett Schwantz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: