DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Gibernau tanácsadóként segíti Pedrosa munkáját

Futólag már tavaly is felmerült ennek lehetősége, ám most az ex-versenyző a sajtónak megerősítette: hasonló pozíciót fog betölteni a repsolos mellett, mint Luca Cadalora Valentino Rossi oldalán.

Sete Gibernau 1997 és 2006 között volt a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának tagja, ez idő alatt összesen kilenc futamgyőzelmet szerzett, s két alkalommal is ezüstérmes lett az összetett pontversenyben nagy riválisa, Valentino Rossi mögött. A spanyol 2009-ben még megpróbálkozott egy visszatéréssel, ám az Onde-2000 Ducati alakulata anyagi nehézségek miatt a szezon felénél kiszállt a bajnokságból, ezzel pedig Gibernau pályafutása végképp véget ért.

 



A sportnak azonban nem fordított teljesen hátat, tavaly pedig az idény előtti sepangi teszten is megjelent, s felmerültek olyan hírek, miszerint Dani Pedrosa segítőjeként fog dolgozni a jövőben. Ezt akkor mindkét érintett cáfolta, Gibernau azonban ismét ott van Malajziában, ahol holnap kezdődik az első 2017-es teszt, s a Motorsport.com szakoldal kérdésére ezúttal megerősítette, hogy versenyzői tanácsadóként segíti majd a Repsol Honda motorosának munkáját.

Ez a pozíció nem példátlan a MotoGP-ben, s nem egyszer korábbi versenyzők töltik be. Wilco Zeelenberg például hosszú éveken keresztül dolgozott együtt Jorge Lorenzóval a Yamahánál, míg a tavalyi esztendőtől fogva az immár a Ducatit erősítő spanyol pilóta ex-csapattársa, Valentino Rossi munkáját a kisebb kategóriákban három vb-elsőséget szerző Luca Cadalora segíti – ehhez a táborhoz csatlakozik tehát Gibernau Pedrosa oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: