DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

MotoGP-tesztet nyert a fogadáson a Moto3-as győztes

Miután a Malajziai Nagydíjon Francesco Bagnaia megszerezte karrierje második futamgyőzelmét a legkisebbeknél, az olasz versenyző elárulta: sepangi sikerével kivívta magának a jogot, hogy felülhessen az Aspar Team Ducatijára a valenciai kollektív teszten.

 Francesco Bagnaia Assenben saját maga és a Mahindra első győzelmét zsebelte be a gyorsasági motoros világbajnokság Moto3-as géposztályában, amely után Gino Borsoi, az Aspar Team sportigazgatója fogadást kötött az ifjú motorossal. A megállapodás úgy szólt, hogy amennyiben az olasz versenyző még egy versenyt nyer 2016-ban, a valenciai szezonzárót követő MotoGP-teszten kipróbálhatja a csapat királykategóriás versenygépét, a Ducati Desmosedici GP14.2-t, amelyet idén Eugene Laverty és Yonny Hernandez használ.



Nos, Bagnaia a hétvégi sepangi viadalon győzni tudott – igaz, azt ő maga is elismerte, hogy a már világbajnok Brad Binder és Jorge Navarro kiesése sokat javított a helyzetén –, eldőlt, hogy az idén a legkisebbeknél a tabella harmadik helyét elfoglaló, jövőre pedig a Moto2-ben Sky Racing VR46 színeiben induló pilóta ott lesz a spanyolországi gyakorláson. „Eszembe jutott, amikor egyedül motoroztam az élen, több másodperccel a többiek előtt” – felelte arra a kérdésre Bagnaia, hogy a verseny alatt is ott lebegett-e ez a cél a szeme előtt. „Csak arra vártam, hogy belengessék végre a piros zászlót.”

Borsoi így elevenítette fel a Holland TT-n aratott siker után történteket: „Kihívtam őt, mivel úgy gondoltam, ez egy jó módja annak, hogy még jobban motiváljam. Beszéltem Jorgével, aki szintén beleegyezett. Aztán amikor szombaton láttam, hogy Pecco nagyon gyors, és reális esélye lehet a győzelemre, emlékeztettem Gigit is erre. Mondtam neki, hogy ha nyer, be kell tartanunk az ígéretünket, és nem volt kifogása ellene” – fogalmazott a Motorsport.com hasábjain a sportigazgató, aki szerint tehát sem a tulajdonos Jorge Aspar Martinez, sem a Ducati vezérigazgatója, Gigi Dall’Igna nem gördít akadályt Bagnaia útjába, aki november 15-én, kedden válthatja valóra élete egyik nagy álmát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: