Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 4. vasárnap
Motor

Új csatornára költözik 2017-ben a MotoGP

Az elmúlt szezonok során a DigiSport csatornái közvetítették hazánkban a gyorsasági motoros világbajnokság küzdelmeit, a következő évtől kezdve azonban máshova kell kapcsolniuk azoknak, akik Valentino Rossiék szereplésére kíváncsiak.

A gyorsasági motoros világbajnokság futamait hosszú éveken keresztül az Eurosport közvetítette, ám 2008 után a Dorna megváltozott stratégiájának köszönhetően nem hosszabbítottak szerződést a páneurópai csatornával. A versenyeket akkoriban itthon – főként a legnagyobb sikereit azokban az években elérő Talmácsi Gábornak köszönhetően – az MTV is sugározta, majd a jogok nem sokkal a DigiSport 2009-es indulása után átkerültek az új csatornára. A MotoGP három kategóriájának küzdelmeit azóta is az immár három adóval rendelkező műsorszolgáltatónál lehetett követni, amely a lehetőségeihez mérten általában az összes szabadedzést is igyekezett élőben megmutatni.

motogp-közvetítésNos, 2017-től kezdődően új csatornára kell kapcsolniuk azoknak, akik Valentino Rossi és társai szereplésére kíváncsiak. Az Andy Vajna által birtokolt TV2 Csoport ugyanis ma közleményben jelentette be, hogy más sportágak eseményei mellett megszerezték a MotoGP-futamok közvetítési jogait is, így a következő évtől kezdve a néhány hete indult Spíler TV-n lesznek láthatók a nagydíjak. „a technikai sportok szerelmeseinek is megéri majd a Spíler TV-re kapcsolni, ugyanis a MotoGP 2017-es futamait is itt láthatják majd a sportág rajongói. A világ első számú motoros sorozatát 8 hónapon át követhetjük 5 kontinensen és 14 országon át. A 2017-es szezon március 20-án Katarban rajtol. A futamokról a TV2-n összefoglalót láthatnak majd” – olvasható a közleményben.

A „férfias szórakozást kínáló” Spíler TV jelenleg az angol labdarúgó-bajnokság, azaz a Premier League jogaival rendelkezik, a mai közleményből pedig az is kiderült, hogy többek között a jégkorong-világkupa és az NHL mérkőzései is az új csatornán lesznek láthatók. De visszatérve a MotoGP-re: azt még nem tudni, hogy pontosan milyen terjedelemben tűzik majd műsorukra a nagydíjhétvége eseményeit. Ami pedig az új csatorna elérhetőségét illeti: a weboldalukon található információk alapján a Spíler TV és a Spíler TV HD a UPC Digital Gold csomagjában, valamint a Tarr Kft Extra TV és Tarr MobilTV csomagjaiban található meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: