DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Saját csapata tiltotta el a Moto3-as pilótát

Egészen döbbenetes sajtóközleményt adott ki szombat este a Sky Racing Team VR46 alakulata: nem engedik rajthoz állni az Osztrák Nagydíjon pilótájukat, Romano Fenatit, miután az olasz a saját csapatát sértegette a spielbergi időmérő edzés során.

Romano Fenati sosem tartozott az ártatlan bárányok közé a gyorsasági motoros világbajnokság Moto3-as kategóriájának mezőnyében, több alkalommal is összetűzésbe került versenyzőtársaival a pályán. Most azonban a pályán kívül nem viselkedett megfelelően a többszörös futamgyőztes olasz: a hírek szerint a pilóta a saját csapatának tagjait sértegette az Osztrák Nagydíj kvalifikációja során.

Fenati-főkép



Ez pedig nem is maradt következmények nélkül: a Sky Racing Team VR46 úgy döntött, eltiltja versenyzőjét a spielbergi futamra, aki így nem vehet részt a szezon tizedik versenyén! „Miután többször is nem a csapat fegyelmi szabályainak megfelelően viselkedett, Romano Fenatit versenyzését felfüggesztettük, így nem lesz ott az Osztrák Nagydíj rajtrácsán” – olvasható az istálló közleménye.

Kérdés, hogy ez az összetűzés milyen hatással lesz Fenati és Valentino Rossi csapatának kapcsolatára, s vajon a jövő hétvégén esedékes brnói futamon már engedik-e elindulni. A 20 éves pilóta jövőre egyébként már a Moto2-ben szerepelne a hozzá hasonlóan egy kategóriát feljebb lépő Sky Racing Team VR46 színeiben. Az olasz jelenleg a harmadik helyen áll a legkisebb géposztály pontversenyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: