DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Rossi cáfolja, hogy csapatot indítana a MotoGP-ben

Az Amerikai Nagydíj szombati napján felmerült pletykaként, hogy Valentino Rossi alakulata jövőre megpályázza az utolsó, 24. helyet a királykategória mezőnyében. A „Doktor” azonban gyorsan cáfolta ezeket a híreket: az olasz pilóta szerint a Moto3-ra és a 2017-ben induló Moto2-es projektre akarnak koncentrálni.

Mint arról már korábban beszámoltunk, jövőre a KTM érkezésével valószínűleg 23 fősre hízik a gyorsasági motoros vb legnagyobb géposztályának létszáma, így a 2017-ben életbe lépő szabályok szerint egy egyversenyzős csapat indulása még elképzelhető. A FIM és a Dorna el is kezdték keresni a lehetséges alakulatokat, egyes hírek szerint pedig Sito Pons istállója lehet a befutó. A minap felröppent pletykák szerint azonban Valentino Rossi és csapata is megpróbálkozik megszerezni a kiadó helyet, az olasz azonban gyorsan, a szombati kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón lehűtötte a kedélyeket:

„Hallottam róla és tudom is, hogy van egy szabad hely. Jelenleg azonban ez elképzelhetetlen számunkra: nem lennénk képesek működtetni egy MotoGP-csapatot, és nem is érdeklődünk ez iránt jövőre, mivel a terv az, hogy a Sky-jal együtt megérkezzünk a Moto2-be, ahova egy motor elég is. Szóval nem igazak a hírek, nem akarunk MotoGP-csapatot indítani” – idézi a „Doktor” szavait a Motorsport.com szakoldal.

orig_5fc967a80569f9580de0b804c54d861a

Rossi csapata idén még csak a Moto3-ban érdekelt, jövőre azonban a tervek szerint már a Moto2-ben is


Később Rossi az olasz sajtónak nyilatkozva részletesebben is kifejtette, miért nem terveznek fellépni a királykategóriába: „Konkrétan nem beszéltem Carmelóval. Megkerestek minket – nem ő személyesen –, hogy beszéljenek nekünk erről a lehetőségről. De nem egyszerű fenntartani egy istállót a MotoGP-ben, és nekünk nincs meg hozzá a kellő emberünk és struktúránk. Ráadásul a legfontosabb, hogy jelenleg nem is áll az érdekünkben, mert a célunk, hogy fiatal olasz motorosoknak segítsünk eljutni a MotoGP-ig.”

„Aztán a MotoGP-ben minden folyamatosan változik” – folytatta a kilencszeres világbajnok. „Szinte biztos, hogy jövőre fellépünk a Moto2-be a Sky-jal, és már az is rengeteg időnket és energiánkat fogja felemészteni. Két motort tervezünk indítani a Moto3-ban, egyet a Moto2-ben, olasz versenyzőkkel. Ha engem kérdeznek, akkor a lehetőségeinket nézve ezen a szinten még lehet részünk örömökben.”

Arra a kérdésre, hogy hosszútávon sem terveznek csatlakozni a MotoGP mezőnyéhez, így válaszolt a 37 éves versenyző: „Jelenleg azt mondanám, hogy nem, de már megtanultam, hogy soha ne mondd, hogy soha” – mondta Rossi, míg Moto3-as alakulatának menedzsere, Pablo Nieto úgy fogalmazott, hogy egyelőre csak ötletként merült fel bennük egy esetleges későbbi MotoGP-s szereplés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: