DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Műszaki hiba okozta a kettős tragédiát

Az egyik halálos áldozat lelassuló motorja okozta a Laguna Seca-i kettős tragédiát a Superbike-világbajnokság betétfutamán. A két elhunyt spanyol korábban a Moto2-ben is megfordult.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar idő szerint vasárnap éjjel rendezett Laguna Seca-i Superbike-világbajnoki forduló egyik betétversenyén, az aznap második MotoAmerica-futamon két motoros vesztette életét, miután a rajtnál tömegbalesetbe keveredtek. Két korábbi Moto2-es versenyző, az egyaránt spanyol Daniel Rivas és Bernat Martinez hunyt el a kórházba szállítást követően.

A szemtanúk beszámolói szerint a balesetet az okozta, hogy a harmadik sorból rajtoló Rivas BMW S1000RR típusú motorja közvetlenül az indulást követően lelassult. Mark Heckles elmondta, hogy Rivas felemelte bal kezét, hogy figyelmeztesse a mögötte érkezőket, ám az egyik versenyzőtársa nekikoccant, amitől a spanyol a földre esett.

ls_baleset



A mögötte érkezők közül többen elkerülték, de legalább egy vetélytársa elgázolta őt: Cory Call a Roadracingworldnek nyilatkozva elmondta, hogy semmit nem tehetett azért, hogy kikerülje Rivast, és elütötte vetélytársát, aki a kórházba szállítást követően belehalt súlyos sérüléseibe. A 2009-es Supersport Európa-bajnok 27 esztendős volt.

A Rivas motorjának lelassulása miatti káoszban négy másik versenyző is balesetet szenvedett: Josh Chisum, Devon McDonough, Kevin Pinkstaff és Bernat Martinez. Előbbi három sérülésekkel ugyan, de megúszta a balesetet, a 35 esztendős valenciai versenyző életét viszont már nem lehetett megmenteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: