DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Motor

Hivatalos: Aoyama ugrik be Pedrosa helyére

A Repsol Honda nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy a gyorsasági motoros világbajnokság következő két fordulója során a tesztpilótai szerepkört betöltő japán Hiroshi Aoyama lesz Marc Marquez csapattársa, miután az alkarproblémáit a Katari Nagydíj után felfedő Dani Pedrosa az orvosok javaslatára úgy döntött, újból kés alá fekszik.

Dani Pedrosa a múlt hétvégi Katari Nagydíjat követően beszélt először nyíltan arról, hogy már egy éve folyamatosan alkarproblémákkal küzd, és emiatt nem tud százszázalékos teljesítményt nyújtani a futamokon. A Repsol Honda a tél során számos szakembert felkeresett, akik szerint azonban egy újabb műtét csak rontott volna a helyzeten, ám a szezonnyitó során világossá vált a spanyol számára, hogy ilyen állapotban nem tudja normális keretek között folytatni a versenyzést.

A motoros a losaili hétvégét követően barcelonai és madridi specialistákkal konzultált, s végül arra jutottak, hogy sort kerítenek egy újabb operációra, amelyet Dr. Angel Villamor fog elvégezni a spanyol fővárosban, s amely során különösen figyelnek a seb megfelelő lezárására, hiszen az kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a jövőben ne okozzon gondot a rutinos pilóta számára a motorversenyzők körében amúgy viszonylag gyakorinak számító jelenség.

orig_c0cceebb5aa21e00cbc237d287d4c992

Pedrosát áprilisban már biztosan nem láthatjuk versenyezni


Pedrosa természetesen csalódott a fejlemények miatt, amelynek okán a soron következő két gyorsasági motoros világbajnoki fordulót mindenképp ki kell hagynia: „Egyértelmű, hogy nem ilyen hírekkel akartam előállni” – nyilatkozta az idényt egy 6. hellyel kezdő pilóta. „Ugyanakkor beszéltem néhány doktorral és orvosi szakemberrel, akikben megbízom, és mindannyian egyetértettek abban, hogy ez az egyetlen lehetőségem. Pénteken lesz a műtét, és egy speciális technikát fognak alkalmazni azért, hogy ez a probléma a továbbiakban már ne befolyásoljon. Reméljük, sikeres lesz. Szeretném megköszönni minden rajongómnak a támogatást, de főként a Hondának, a Repsolnak, a Red Bullnak és a többi szponzorunknak, hogy megértették a helyzetet.”

A spanyol motoros helyén a HRC tavaly év végén leigazolt tesztpilótáját, Hiroshi Aoyamát láthatjuk majd versenyezni Austinban és Argentínában. Az orvosok egyébként négy-hat hét rehabilitációs időt jósolnak Pedrosának, így előfordulhat, hogy a japán szolgálataira még a május eleji versenyeken is szüksége lesz a Repsolnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: