DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Talma: Legyen a sport a szenvedélyed!

A Talmácsi Racing csapatfőnöke, Talmácsi Gábor 2015. február 5-én egy nagyon megtisztelő felkérésnek tett eleget azzal, hogy a „Legyen más a szenvedélyed” kampányhoz csatlakozva iskoláskorú gyerekeknek beszélt a sport szépségeiről és jellemformáló szerepéről Kecskeméten, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokában.

A „Legyen más a szenvedélyed” az új Nemzeti Drogellenes Stratégia 2014 márciusában elindult kampánya, amely 15 hónap alatt összesen 78 helyszínre látogat el, beleértve az összes megyeszékhelyet. A program célja annak tudatosítása a mai fiatalokban, hogy nemcsak különféle káros szenvedélyeken (drogon, alkoholon stb.) keresztül vezet az út a boldogsághoz, sőt, igazi boldogságot ezekben sohasem fognak találni, azt az élet más területein, például a művészetek vagy a sport világában kell keresniük.

Talmácsi Gábor örömmel csatlakozott a projekthez, mivel saját életében is azt tapasztalta – és ezt azóta minden motoros tanítványának is igyekszik közvetíteni és továbbadni –, hogy a sport mindenki számára egy jó út, amely célokat és értelmet ad az ember életének. Erre az útra szeretne meghívni minél több mai fiatalt is, ezért csillogó szemekkel beszélt nekik ma Kecskeméten saját, sportolóként átélt élményeiről és egy-egy témához kötődő személyes tapasztalatáról.



„A legnagyobb örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy mint világbajnok sportoló és közszereplő a ’Legyen más a szenvedélyed’ projekt mellé álljak, mivel úgy érzem, maximálisan azonosulni tudok a kampány üzenetével, és én magam is eszerint élek és éltem mindig is, gyerekkoromtól fogva. Mindig távoltartottam magam az alkohol és a drogok használatától, és meggyőződésem, hogy ez is nagyban hozzájárult a sikereimhez, mert teljes és minőségi életet csak káros szenvedélyek nélkül élhet az ember” –mondta el Talmácsi Gábor, hazánk egyedüli gyorsasági-motoros világbajnoka. 

„Az én szenvedélyem mindenekelőtt a sport és utána a motorozás. Nem véletlenül a sportot említem az első helyen, mert ez az, ami mindenki számára elérhető, legyen szó akár csak egy kis futásról, úszásról vagy bármilyen rendszeres testedzésről. A mai világban számos olyan dolog van, beleértve a TV-t, az internetet és a különböző közösségi oldalakat is, amik nemmegfelelő, nem minőségi használat esetén rossz irányba tudják sodorni a fiatalokat. Én ezért a motoros növendékeimnek is mindig hangsúlyozom, hogy amikor épp nem motoroznak és nem az iskolában tanulnak, akkor se az okostelefont vagy számítógépet pötyögtessék, hanem menjenek el úszni vagy futni egyet, vagy focizni a barátokkal, teljesen mindegy, csak mozogjanak. A sport az egy jó irány, rengeteg örömöt, tartást és célokat ad az embernek, ezért csak ajánlani tudom ezt mindenkinek. Legyen a sport a szenvedélyed!” – tette hozzá Talma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: