DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Talma MotoGP-t szeretne a Hungaroringre

Talmácsi Gábor vágya, hogy idén alakult saját csapata eljusson a MotoGP-be, maga a MotoGP pedig Magyarországra - és ez a két dolog szerinte szorosan összefügg.

A 2007-es világbajnok ebben az évben új kihívásba kezdett, hiszen megalapította saját csapatát, a Talmácsi Racinget, amely első szezonjában három versenyzővel rótta a köröket a Superstock 600 és az European Junior Cup mezőnyében. Bár a gárda még fiatal, a csapatvezetőnek máris komoly tervei vannak, hiszen belátható időn belül szeretne valamilyen formában a MotoGP-ben is szerepet vállalni. Talmácsi az amdala.hu hírportálnak adott nyilatkozatában beszélt jövő évi és hosszabb távú terveiről.



„2015-ben egy új bajnokságban is részt fogunk venni, az viszont biztos, hogy a MotoGP-n most még nem leszünk ott” - mondta. „A cél viszont az, hogy 2016-ban akár egy versenyzővel, menedzsmentként vagy csapatként ott tudjunk lenni a legnagyobb bajnokságban. Az álom persze az, hogy maga a Talmácsi Racing ott legyen a MotoGP valamelyik kategóriájában. Azt nem tudom megjósolni, hogy ez mikor következhet be, de egy magyarországi nagydíj jelentősen előrelendítené ezt az ügyet.”

Az amdala.hu azon kérdésére, hogy a Hungaroringre gondolt-e lehetséges versenyhelyszínként, a 33 éves világbajnok így felelt:

„Jelenleg nincs más olyan helyszín, ahol meg lehetne rendezni a MotoGP-t, nem csak a pálya, hanem a logisztikai háttér és a szurkolók miatt is. Ugyan még nincs meg erre a licensz, tehát a Hungaroring pillanatnyilag nem alkalmas a MotoGP futamainak rendezésére, de nem kellene már ahhoz sok, hogy ez megtörténjen” - mondta, hozzátéve, hogy egy ilyen helyzet a saját pályafutására is hatással lenne. „Nagy álmom, hogy Magyarországra is ellátogasson a sorozat, és ez az egyetlen dolog, ami még rá tudna venni arra, hogy újra magam is motorra pattanjak. Ha mondjuk 2016-ban rendezhetnénk egy futamot, azon biztosan rajthoz állnék, de más már versenyzőként nem igazán tud motiválni.”

Talmácsi elmondta, korábbi, nagyobb baleseteiből való felépülése is jól halad, az arcából nemrég szedték ki a csavarokat és a lába sem akadályozza már a hétköznapi életben, bár egy versenymotoron a váltásoknál még gondjai lennének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: